Una quarantena de pacients de l’Ebre i del Camp, traslladats de nit en helicòpter

Un dels quatre helicòpters medicalitzats del SEM es troba al Parc de Bombers de Móra d’Ebre

per Redacció ACN

Terres de l'Ebre

Pla general d'un helicòpter medicalitzat del SEM, aterrant a l'heliport de l'Hospital de Sant Joan de Reus, en una plataforma sobre l'àrea d'Urgències.
Pla general d'un helicòpter medicalitzat del SEM, aterrant a l'heliport de l'Hospital de Sant Joan de Reus, en una plataforma sobre l'àrea d'Urgències. | Núria Torres

Una quarantena de pacients greus i crítics del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre han estat traslladats de nit en helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en el darrer any.

Se'ls va traslladar d'urgència a hospitals grans per patologies com ara un ictus o un infart. Un dels quatre helicòpters medicalitzats es troba al Parc de Bombers de Móra d’Ebre -si bé de nit només vola el que es troba a Parc Taulí a Sabadell. Aquest dimarts ha aterrat a l'heliport de l'Hospital de Sant Joan de Reus, en el marc d'una presentació a mitjans de comunicació. Els vols nocturns en helicòpter van començar a funcionar a Catalunya ara fa un any. En aquest temps, el SEM ha fet 177 serveis.

Un total de 38 pacients van ser del Camp i l’Ebre. Quant als trasllats interhospitalaris aeris nocturns, el destí més habitual dels pacients del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha estat l’Hospital Universitari de Bellvitge

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article