HomeSense categoriaLa Guàrdia Civil denúncia a un veí d'Amposta per la tinença de...

La Guàrdia Civil denúncia a un veí d’Amposta per la tinença de galls de baralles

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, ha denunciat a un veí d’Amposta per tenir en una finca privada a la intempèrie, quinze gàbies individuals amb galls de baralla en el seu interior, sense complir amb les diferents mesures exigides per a la protecció dels animals.

Els fets es remunten al mes de juny, quan una patrulla del SEPRONA de Tortosa va realitzar un servei relacionat amb la protecció de la flora i la fauna, quan circulaven amb les motocicletes per un camí rural pròxim a la localitat d’Amposta, van observar com a l’interior d’un recinte privat, es trobava a la intempèrie un assentament de gàbies individuals amb galls de baralles en el seu interior. 

Per aquest motiu es van iniciar les  gestions pertinets a fi de localitzar el titular de la finca o al responsable de l’assentament dels animals. Les gestions van resultar positives a principi de setmana quan va ser localitzat el cuidador dels animals que va accedir a acompanyar a una patrulla del SEPRONA amb la finalitat d’inspeccionar l’estada.

Després d’accedir a l’interior es va comprovar com la majoria dels galls es trobaven en aparent bon estat físic, presentant la falta de cresta i barbeta per amputació, típic en els galls utilitzats en baralles), en dues gàbies van ser descoberts els cadàvers de dos galls que no havien estat retirats d’elles.

Després de sol·licitar  la documentació exigida per a l’explotació d’aquest tipus d’animals, així com el control sanitari d’aquests, el propietari va manifestar no disposar de cap mena de documentació que emparés tant a l’explotació com als animals, pel que es va formular acta de denuncia al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per incomplir les obligacions exigides per a la protecció dels animals, quedant els galls en poder del seu cuidador i a la disposició de l’autoritat competent.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 80

Últimes notícies