HomeSocietatTorra presidix diumenge un acte a Horta en record de tots els...

Torra presidix diumenge un acte a Horta en record de tots els bombers morts en acte de servei

Este diumenge, 21 de juliol, just el dia que farà deu anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan, on van perdre la vida cinc bombers en acte de servei, es farà al Mirador dels Ports, on l’Ajuntament i el poble d’Horta ja van instal·lar un monument de record a les víctimes del foc del 2009, un acte sentit en record no només dels cinc bombers morts en l’incendi d’Horta, sinó també de tots els bombers que han perdut la vida en acte de servei, entre els quals hi ha altres companys caiguts en intentar sufocar un incendi forestal, com els quatre que van morir l’any 1994 a Nonasp.

L’acte, que està previst a les 12 del migdia, comptarà gairebé amb tota probabilitat amb la participació del president de la Generalitat, Quim Torra, i del conseller d’Interior, Miquel Buch, i també en principi amb familiars dels cinc bombers que van morir a Horta, alguns dels quals no han visitat mai la zona de l’accident des d’aleshores.

L’acte el presentarà el periodista Josep Maria Flores, guionista del documental El silenci d’Horta i impulsor de la fundació Pau Costa. Cada any, el 21 de juliol, famílies de les sis víctimes ja participen en un acte privat a la zona zero, on van  patir l’atrapament els bombers.

En esta ocasió intervindrà també l’alcalde d’Horta, Jordi Martin, i Josep Pallàs, l’únic supervivent de l’acident. Al final hi haurà una ofrena floral. Abans, a les 8 del matí hi ha convocada una cursa (14 km) i una marxa (9 km) amb itineraris que passaran per la zona zero de l’incendi.

 

Plataforma horta10

El memorial està emmarcat dins de les activitats de la plataforma Horta 10 que recull, proposa, decidix i coordina diferents iniciatives per tal d’homenatjar i recordar les víctimes mortals de l’incendi als Ports: David, Jaume, Pau, Jordi i Ramón. L’equip d’esta plataforma està format per familiars, bombers, amics, col·laboradors afins i entitats com la Fundació Pau Costa que aporta la logística i aspectes més tècnics. També s’han organitzat exposicions itinerants com Memòries Incandescents, que es pot visitar estos dies a Horta, o jornades sobre incendis a la Mediterrània

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies