HomeEsportsNova edició de la baixada nedant del renaixement

Nova edició de la baixada nedant del renaixement

El Club Natació Tortosa torna fidel a la tradició, per a organitzar este dissabte la Baixada del Renaixement, que arriba a la seua divuitena edició, després de consolidar-se com una de les travessies amb més acceptació del calendari català i puntuable per al circuit de travessies de la Federació Catalana .

Com és habitual la sortida serà a les 16 hores de l’embarcador de Xerta, per a fer un recorregut de 12,522 quilòmetres, fins a l’embarcador del Club de Rem Tortosa, amb avituallament de l’organització durant el recorregut i a l’arribada. Abans els participants hauran de recollir el seu xip, casquet identificatiu i dorsal entre les 14,30 i 15,30 del mateix dia, a l’embarcador de Xerta. Tindran trofeu els 3 primers classificats Absoluts Masculí i Femení, de les Terres de l’Ebre, i per categories (sènior, +30, +40, +50 i +60).

El recorregut comença al moll de Xerta, des del centre del riu. En els primers metres els nedadors deixaran a mà dreta la primera de les quatre illes que trobaran, per a encarar una recta i deixar a mà esquerra la segona illa. Després, la resta de la primera meitat de la travessia transcorre sense més obstacles Passada la meitat de la prova, trobaran l’illa d’Audí, per a poder seguir el canal navegable del riu (la part del riu on hi ha més corrent). Passaran per l’illa de la Xiquina i passat el revolt del riu cap a la dreta ja es veu la façana fluvial de Tortosa amb la catedral en primer terme. L’arribada està situada a la vorera esquerra del riu just passat el segon pont, el pont vermell del tren.

L’edició amb millors condicions per als nedadors va ser el 2013, on es van batre els rècords, a càrrec de Jordi Bosch,1:29:31 i Núria Ciuró, 1:34:22, tots dos del CN Sant Andreu, també el local del CN Tortosa, Pau Monfort 1:38:36 i Maria Cotaina i Laia Castell, 1:44:16. Jordi Bosch és el dominador de la prova, amb victòria en cinc edicions.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 65

Últimes notícies