HomeSense categoriaEls Mossos tanquen per ordre de Costes el Xiringuito de la Costa,...

Els Mossos tanquen per ordre de Costes el Xiringuito de la Costa, que ha funcionat durant dècades sense llicències ni permisos

El Xiringuito de la Costa, situat a la Punta de la Banya, porta funcionant durant dècades sense llicències ni permisos de cap classe. Així ho va desvelar una inspecció policial dels Mossos d’Esquadra el passat divendres 12 de juliol. Els Mossos han precintat el Xiringuito per ordre de la Direcció General de Costes, a instàncies de la denúncia d’un particular. Costes procedirà a l’aixecament definitiu de les instal·lacions, per a les quals compta amb una partida pressupostària d’uns 150.000 euros.

Arran de la denúncia, els agents van traslladar-se fins al Xiringuito, on van comprovar que l’establiment no disposava del permís d’ocupació de l’espai públic, ni la llicència per a funcionar com a bar i restaurant, ni dels permisos del Departament de Salut. També van aixecar diverses actes per diferents irregularitats administratives com la manca de rètols, fulls de reclamació, qüestions relacionades amb els riscos laborals o la gestió de les aigües fecals -que hauria abocat directament a la badia-. A més, els Mossos, seguint ordres de l’Agència Tributària, també van precintar les dos golondrines propietat de l’empresa Bahia Mar, com a resultat d’un embarg per diverses sancions imposades anys enrere per valor de més de 100.000 euros. Poc després de la inspecció, el Xiringuito va tornar a funcionar amb normalitat i disposant un altre cop de les dos golondrines per a transportar els clients del port fins a l’establiment, però actualment l’establiment ha quedat definitivament precintat Tot i que es troba en Domini Públic Marítim Terrestre, l’establiment no disposava del permís d’ocupació de l’espai públic que atorga la Generalitat de Catalunya amb l’aprovació de la Direcció General de Costes, la qual cosa ha activat una actuació subsidiària d’enderroc per part de l’Administració.

Al Xiringuito de la Costa només s’hi podia accedir amb les golondrines de l’empresa o amb embarcacions particulars, ja que es tracta d’una estructura de fusta similar a una musclera enclavada dins de les aigües de la badia dels Alfacs. Quant a les llicències que concedix el consistori de Sant Carles de la Ràpita, l’establiment tampoc disposava de la llicència d’activitat preceptiva per a funcionar com a bar i restaurant. Així com tampoc tenia tinença dels permisos del Departament de Salut i d’altres instàncies competents en el control i la regulació dels establiments d’oci i restauració. 

Els actuals propietaris, l’empresa Bahía Mar, van intentar anys enrere legalitzar la seua situació, però davant l’enduriment de la legislació de Costes, no van aconseguir-ho. Segons informen fonts de l’Administració estatal, l’any 2004 el Xiringuito va rebre una sentència en ferm que denegava l’ocupació de l’espai, així com dos expedients administratius sancionadors per incomplir la Llei de costes, que van ser recorreguts. L’ordre de precinte de Costes executada pels Mossos suposa a la pràctica el tancament definitiu de les instal·lacions, que durant aquests mesos treballaven a ple rendiment. Els actuals gestors podrien incórrer en un delicte si intentessin tornar-les a reobrir.

Redaccio C.C.
Redaccio C.C.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 70

Últimes notícies