HomeEsportsMeritòria sexta plaça d'Adam Maijó a l'Europeu SUB-20 de Boras

Meritòria sexta plaça d’Adam Maijó a l’Europeu SUB-20 de Boras

Adam Maijó (AA Catalunya), va estar a bon nivell i va acabar en una meritòria sisè lloc, a la final dels 3000 metres com a únic representant de la selecció espanyola, de l’Europeu sub-20 que es disputa a la ciutat sueca de Boras.

L’atleta de Batea que havia obtingut la classificació en semifinals amb 8:25:35, amb el cinquè millor temps dels 15 finalistes, augantó bé en una cursa molt exigent, que a partir dels dos primers quilòmetres va començar a ser més ràpida amb el fort ritme imprès al cap pel turc Omer Amaçtan. L’italià Alain Cavagna i l’holandès Shay Mac Evoy, van ser lios primers damnificats, quedant relegats i sense opcions. A falta d’un quilòmetre es va formar un grup entre quatre atletes, que seguien marcant un ritme molt fort, seguint per darrere Adam Maijó entre els perseguidors. Al final l’alemany Elias Schreml, va aconseguir una lleugera distància que li va permetre creuar en primera posició la meta, penjant-se la medalla d’or amb un temps de 8:16:07, seguit del serbi Milos Malesevic, 8:16:68 i turc OmerAmaçtan, 08:17:51, que van aconseguir la plata i el bronze. En quarta posició, i millorant també marca com els tres primers, es va classificar, Andry Krakovetskyy, 08:18:48. Quint va ser el britànic Max Heyden, 8:18:73, per davant d’Adam Maijó, que va invertir un temps de 8:20:88 rebaixant en gairebé dos segons la seva millor marca a l’aire lliure.