HomeSense categoriaEl Govern fa una crida a no baixar la guàrdia davant l'alt...

El Govern fa una crida a no baixar la guàrdia davant l’alt risc d’incendi fruit de l’onada de calor i agraeix la col·laboració ciutadana

Aquest migdia s’ha tornat a reunir al Departament d’Interior el comitè tècnic del Pla PROCICAT, que es manté en fase d’ALERTA per l’onada de calor que està previst que s’allargui fins aquest dijous. A la reunió també s’ha decidit mantenir la prealerta del Pla INFOCAT per l’elevat risc d’incendi a molts punts del país.

Estem en els dos dies de temperatures més extremes d’aquesta tercera onada de calor i també elevat risc d’incendi, per la qual cosa el Govern fa una crida a no baixar la guàrdia i seguir les recomanacions de Protecció Civil pel que fa a la protecció de la salut, i també en extremar la prudència per evitar un incendi forestal.

La reunió d’avui ha estat presidida per la directora de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer; i en la qual hi han assistit representants de Protecció Civil de la Generalitat, Servei Meteorològic de Catalunya, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Sistema d’Emergències Mèdiques, Servei Català de Trànsit, Telèfon d’emergències 112 de Catalunya, Creu Roja, Secretariat de les Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i Diputació de Barcelona.

Fins aquest dijous, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les temperatures poden ser molt altes. Les superacions del llindar es podran produir a qualsevol punt, amb més probabilitat a les comarques centrals i a ponent, i tindran caràcter general excepte al litoral i prelitoral que tindran caràcter local. De cara a dijous, les temperatures no seran tant elevades i no es preveu que hi hagi superacions de llindar al prelitoral i litoral central i sud.

Protecció Civil de la Generalitat segueix demanant als Ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. 

 

PREALERTA PLA INFOCAT

Durant la reunió del Comitè Tècnic, s’ha decidit mantenir la prealerta del pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT, ja que es manté elevat el risc d’incendi per les elevades temperatures, acompanyades de baixes humitats.

Les comarques on el risc d’incendi és més elevat avui són: Anoia, Bages, Solsonès, Garrigues, Segarra, Segrià, Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Els Agents Rurals han informat que s’han tancat els accessos al Massís del Montsant, i s’ha reforçat la vigilància de les activitats de sega a les comarques de l’Anoia, Bages, Conca de Barberà, Segarra i Solsonès amb ajuda de les ADF.

Els Bombers de la Generalitat, el Cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, ADF, SEM, Creu Roja i la Diputació de Barcelona han augmentat també la seva activitat de vigilància i prevenció.

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal.

A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 61

Últimes notícies