HomeCulturaEl cicle ‘Ebre, Música & Patrimoni’ acosta la dansa i la música...

El cicle ‘Ebre, Música & Patrimoni’ acosta la dansa i la música als centres patrimonials

Vuit propostes “originals, úniques i efímeres” en diferents espais patrimonials de les Terres de l’Ebre configuren enguany la programació del cicle Ebre, Música & Patrimoni que impulsa el Museu de les Terres de l’Ebre, com a servei d’atenció als museus. En esta ocasió el fil conductor del cicle és la música i hi prenen especial protagonisme també la dansa i l’expressió corporal. El cicle, que s’inicia este dissabte 27 de juliol al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, inclou vuit espectacles de petit format i de caràcter interdisciplinari que ajudaran a dinamitzar durant l’estiu l’activitat dels museus i centres d’interpretació del territori.

Entre els espais en els quals arribarà el cicle destaca el centre d’interpretació de Ca Don Joan, a Vinebre, que s’incorpora per primera vegada al programa amb un espectacle de videodansa, o el Mirador del Bassot de Vilalba dels Arcs, l’espai proposat pel Comebe (Consorci Memorial del Espais de la Batalla de l’Ebre) i que acollirà l’espectacle Justo, una proposta que marida memòria històrica i expressió corporal. El cicle també fusionarà dansa i ceràmica a la Galera i portarà la dansa fins al riu Ebre a Amposta, en un acte organitzat pel Museu Terres de l’Ebre. Al cicle també hi participaran el Museu de la Pauma de Mas de Barberans, amb una fusió de música tradicional, jotes i artesania; al Museu de la Mar de l’Ebre de la Ràpita amb un espectacle de balls tradicionals, i al centre d’interpretació de les Barraques del Delta, a Sant Jaume d’Enveja, on es fusionaran memòria històrica, cants, dansa i lectures en veu alta per a recuperar la veu dels antics rentadors com un homenatge a les tasques invisibilitzades de les dones.

El director del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, ha insistit en el fet que es tracte de vuit experiències artístiques que són “originals, úniques i singulars” i que “cal aprofitar ara per a anar a veure-les, ja que no hi haurà cap altra ocasió”, remarca. “Pretenem apropar el paisatge, la història, les formes de vida i el ric patrimoni del territori a la ciutadania”, diu Farnós, que recorda també que el cicle Ebre, Música & Patrimoni contribuïx a la dinamització dels museus i centres d’interpretació del territori que mantenen l’activitat durant tot l’any. “Es tracta de fer alguna cosa diferent els estius i per a tot tipus de públic”. Finalment, Farnós afegix que totes les propostes es fan en escenaris patrimonials que “contribuïxen a reinterpretar els mateixos espais a partir de noves mirades”.

El cicle Ebre, Música & Patrimoni comença este dissabte a Móra la Nova i s’allargarà durant els mesos d’agost i setembre amb activitats durant diferents caps de setmana.
Totes les activitats són gratuïtes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies