HomeSense categoriaEl ple d'Amposta debatrà una modificació el ROM per regular les ...

El ple d’Amposta debatrà una modificació el ROM per regular les intervencions a les sessions plenàries

El ple ordinari de juliol debatrà una modificació el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per regular els temps d’exposició, rèplica i contrarèplica de cada punt de l’ordre del dia al plenari municipal.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha assenyalat que, “com passa a altres administracions locals i superiors, la modificació vol marcar les normes de joc i evitar situacions com les que vam viure en l’anterior de mandat, amb insults, crits i faltes de respecte no només a l’equip de govern sinó també a altres membres de l’oposició”. 

Entre altres coses, la modificació preveu una limitació de màxim de 6 minuts per a l’exposició del punt de l’ordre del dia o la moció amb excepció dels pressupostos, quan serà de 20 minuts, 3 per a les intervencions de cada portaveu (excepte en els pressupostos, que serà de 10 minuts) i 2 minuts per al segon torn de rèplica de cada grup municipal. El ponent que hagi fet l’exposició del punt de l’ordre del dia podrà intervenir a la finalització de cadascun dels torns de paraula, amb una duració màxima de 4 minuts a la fi del primer torn, de 3 minuts a la fi del segon torn; tret del supòsit de tractar-se de l’aprovació del pressupostos municipals, on la intervenció a la fi del primer torn tindrà una duració màxima d’11 minuts i, de 6 minuts a la fi del segon torn. El President del ple únicament podrà concedir un torn d’al·lusions que no excedirà en cap cas d’1 minut per grup municipal o regidor/a no adscrit/a al·ludit. 

“És una norma per garantir que hi haja al ple hi haja el respecte que es mereix una institució que l’Ajuntament d’Amposta”, ha dit l’alcalde, “i estem disposats a retirar aquesta modificació del ROM de l’ordre del dia si hi ha un compromís de comportament ètic i respectuós per part de tots els grups municipals, permeten que cadascú defensi les seves idees però sempre des del respecte”. “L’anterior mandat vam viure situacions realment desagradables i l’únic que volem és que no es tornin a repetir, si els grups de l’oposició s’hi comprometen, no tenim cap inconvenient en retirar el punt i deixar el ROM com està, però el que no permetrem és que no es respectin les normes del joc ni tampoc a qui presideix el ple, que al final és que té les competències de dirigir i conduir les sessions plenàries”. 

 

Modificació de pressupost

Un altre dels punts de l’ordre del dia que ha destacat l’alcalde és la modificació de pressupost número 23 de prop de 2,5 milions d’euros, “un 70% del qual va destinat a inversions”. “Els últims anys sempre hem treballat així, amb una gran modificació de pressupost a mitjans any, per poder fer les inversions que de sortida no podem incloure al pressupost”. 

Entre les inversions previstes, Tomàs n’ha destacat dos: 515.000 euros per a la substitució de l’enllumenat de l’avinguda Santa Bàrbara, el carrer Barcelona i l’avinguda Catalunya, “que no podem deixar de fer perquè va vinculada a una subvenció del FEDER de més d’un milió d’euros”, i 600.000 euros de la recuperació i posada en valor de la celòquia del Castell, “que també ha rebut una subvenció de l’1,5% Cultural”. Altres actuacions incloses en aquesta modificació són 48.500 euros per la substitució de la xarxa de pluvials al carrer Palau i Quer, 48.500 euros per a la substitució del clavegueram del carrer Dos de Maig o 48.500 euros més per a bossa de clavegueram per a altres carrers del municipi. També hi ha 78.500 euros per inversions en camins, 105.000 euros per a la conservació de l’edifici de la piscina municipal, 48.500 per a la repavimentació de diferents vies públiques, 16.800 euros per a adquirir vehicles per a la Brigada Municipal, o 45.000 euros per al soterrament de les línies elèctriques, entre d’altres. “També complementem amb 50.000 i 110.000 euros les partides del transport adaptat i el servei d’atenció domiciliària respectivament, per a poder donar servei a tota la demanda que existeix d’aquests dos serveis”, ha afegit l’alcalde. 

 

Pla econòmic i financer 2019-2020

El ple de juliol també portarà a aprovació el pla econòmic i financer 2019-2020, “que hem hagut de presentar perquè al tancament del pressupost del 2018 hem trencat la regla de la despesa”, “La vam trencar en inversió quan al tancament del 2018 teníem un ajuntament sanejat amb un endeutament del 40%, 500.000 euros d’estalvi net i més de 5 milions de romanent de tresoreria”. “El pla l’únic que ens diu és que haurem de contenir les inversions i no tocar el romanent de tresoreria”, diu l’alcalde, “però com sempre hem dit el que no farem serà tenir sis milions d’euros de romanent al calaix, immobilitzats sense fer res”. 

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 13

Últimes notícies