HomeSense categoriaVisita amb degustació per a descobrir el delta de l’Ebre

Visita amb degustació per a descobrir el delta de l’Ebre

MónNatura Delta de l’Ebre ha començat des del passat 19 de juliol una activitat especial per als vespres d’este estiu, que s’allargarà fins al proper 14 de setembre. Sota el nom Contalles del Delta, l’equipament de la Fundació Catalunya la Pedrera descobrix els costums, les tradicions i la gastronomia del delta de l’Ebre.

El delta de l’Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet, el moment en què el paisatge es transforma i es tenyix amb els colors de la posta de sol.

Amb esta visita teatralitzada s’aprecien de gran manera els canvis de colors del paisatge del Delta mentre un personatge errant parla de la gent, del paisatge o els plats típics del Delta.
Els visitants són rebuts per este personatge a la seua arribada al centre. De la mà del seu relat, es descobrixen trets tan característics de la zona com la sal o els arts de pesca.

Explicant les vivències d’un antic mestre saliner, els visitants poden veure tot el procés de la producció de la sal, i fins i tot tastar-la in situ. Al peu de les salines del centre, es dona a tastar la flor de sal, amb una barreja que els mateixos visitants preparen amb romer, farigola i oli.

La gastronomia té un paper important a Contalles del Delta. En la part final de la visita, i mentre s’explica la història de la masovera que cuidava este espai, s’oferix un tast de diferents plats i productes gastronòmics que són fruit del territori. En el mateix moment que es gaudix de la màgia de la posta de sol, els assistents poden degustar els famosos musclos del Delta, i descobrir el gust especial d’un arròs típic de la zona.

L’experiència de la visita es completa amb l’espectacle que suposa contemplar les aus de la Tancada i de les antigues salines de Sant Antoni, que es poden observar tranquil·lament amb els telescopis instal·lats al Mirador 360º graus, a toca de la Llacuna de la Tancada, vora de la mar i amb vistes que arriben fins als Ports i la serra del Montsià.

 

MónNatura Delta de l’Ebre

MónNatura Delta de l’Ebre és un projecte de la Fundació Catalunya la Pedrera, inaugurat el 2012, que convida a fer un viatge que combina terra i mar, aigua dolça i aigua salada, peixos i aus excepcionals. Situat a la llacuna de la Tancada, en un paratge únic per a la concentració de fauna, l’espai permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental.

La Fundació Catalunya la Pedrera està compromesa amb la preservació i gestió del patrimoni natural i treballa per la sensibilització i l’educació ambiental. També oferix oportunitats als que més ho necessiten, fomenta el talent, la creació, l’educació i la cultura. 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 61 = 71

Últimes notícies