HomeSense categoriaPaüls repartirà més de 2.000 gots reutilitzables per als actes festius

Paüls repartirà més de 2.000 gots reutilitzables per als actes festius

El municipi de Paüls ha posat fil a l’agulla per a frenar els efectes del canvi climàtic. Per això des del consistori han decidit que a partir de les seues festes majors, que es duran a terme del 14 al 20 d’agost, als esdeveniments lúdics i festius s’utilitzaran gots reutilitzables. D’esta manera es pretén reduir de forma dràstica “l’ús de plàstic d’un sol ús”, segons explica l’alcalde del municipi, Enric Adell, a banda de fer passes perquè “el municipi siga cada cop més sostenible”. Este tipus de gots estan creats per un material més resistent que fan possible que es puga utilitzar per a diverses consumicions. 

Cal tenir en compte que durant les Festes Majors d’un municipi com el de Paüls, de poc més de 560 habitants, es podien arribar a malgastar fins a 7 o 8 mil gots de plàstic d’un sol ús. Tot i que encara s’està finalitzant l’estudi de la posada en marxa dels gots reutilitzables, a l’espera que s’hi adherisquen a la iniciativa els bars i establiments locals, s’espera que es puguen arribar a repartir més de 2.000 gots reutilitzables. Segons alguns estudis, el fet d’utilitzar este tipus de gots més respectuosos amb el medi ambient poden ajudar a reduir fins a un 80% de les deixalles que genera un esdeveniment festiu. Amb la voluntat de fer partícip la ciutadania, des de l’Ajuntament de Paüls han engegat un concurs per a escollir el disseny d’estos gots sota el lema ‘Reutilitza’m’. Les propostes havien de contenir dos dibuixos, d’una banda sobre la Festa de la Cirera i de l’altra, sobre la festa major d’agost. Tots dos s’inclouran en un sol got. “Els hem demanat que no especifiquen l’any de cada festa, perquè així el got es podrà utilitzar molts més cops”, justifica Adell. 

Les propostes es podien fer arribar fins al 14 de juliol i la fase de votació s’ha dut a terme entre els dies 15 i 18 de juliol a través del perfil de Facebook de l’Ajuntament de Paüls. Per a votar una de les quatre propostes presentades a concurs, només ha estat necessari posar un “m’agrada” al post del disseny. El guanyador i el seu disseny es van donar a conèixer a través d’esta plataforma i s’endurà de premi, a banda de la impressió del disseny als gots, un pernil. 

Més de 13 mil gots repartits al Delta de l’Ebre Cada cop són més els municipis i festes del territori que aposten per este tipus de gots. De fet, des del Parc Natural del Delta de l’Ebre s’han repartit per tercer any consecutiu gots reutilitzables a establiments i municipis de la zona, en el marc de la campanya ‘Per un Delta Net!’. Durant estos tres anys ja s’han repartit més de 13 mil gots amb l’objectiu de sensibilitzar de la problemàtica de la brossa, i promoure un canvi d’hàbits en la relació de la ciutadania amb l’entorn i en el consum. Este estiu des del Parc s’han encarregat fins a 3.000 gots, dels quals se’n van repartir 1.000 unitats a la Festa de la Mar de l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita, 500 a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i més de 200 a les guinguetes de la platja Eucaliptus d’Amposta. La resta es troben en estoc al Parc per a aquells ajuntaments o establiments que els requerisquen. 
 

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 75

Últimes notícies