HomeCulturaL’espectacle ebrenc ‘A vore’ inaugurarà la vuitena edició d’Eufònic

L’espectacle ebrenc ‘A vore’ inaugurarà la vuitena edició d’Eufònic

La vuitena edició d’Eufònic, el Festival d’Arts Sonores i Visuals de les Terres de l’Ebre, ja té tancat el seu cartell i l’encarregat d’inaugurar-la serà l’espectacle ebrenc A vore el pròxim 5 de setembre. La plaça del Cóc de Sant Carles de la Ràpita acollirà el guanyador del premi al millor espectacle de dansa als Premis Butaca 2018. A vore, dirigit per Sònia Gómez (la Sénia) i Ramon Balagué (Tortosa), té accent ebrenc, està ambientat en la Tortosa de principis del segle XX, inspirada en els textos del folklorista Joan Moreira, i fusiona la jota i els cants tradicionals ebrencs amb la música electrònica i la dansa contemporània.

El cartell d’Eufònic 2019 compta amb 48 artistes, entre els quals destaca el nord-americà William Basinski, que oferirà un concert a l’aire lliure sota les estrelles a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes -un dels nous espais del festival-, així com el pop i l’electrònica en clau femenina que oferiran Agost, Kyne, Yamila, Lady Lykez, dvdv o Nara is Neus; o la radicalitat i l’experimentació sonora d’Aalbers, William Luke Valerio, reConvert Project o Balfa que s’ambientarà al Mercat Vell de la Ràpita. Els noms locals també tenen presència en esta edició i anirà des del pop còsmic d’El Petit de Ca l’Eril, a l’artista de culte La Estrella de David, la fusió experimental del trio Gambardella, el pianisme de Nil Ciuró o la rumba contemporània dels Hijos del Trueno. 

L’espai YouFonic tornarà a donar veu a les propostes més jóvens: l’emotrap de l’artista Rojuu, de només 16 anys, juntament amb el trap i rap de Romantic Kitano, així com Kyne, una de les noves veus de la música barcelonina urbana, faran ressonar Lo Sindicat del municipi rapitenc. El Pavelló Firal, un any més, serà l’espai protagonista de la nit en el qual s’oferiran els concerts i la cultura de club amb l’electrònica avantguardista de Pye Corner Audeio, Músculo!, Sumluv, però els encarregats de tancar les nits seran la DJ i productora Ylia i el duet de DJs C.E.E. Shepherds. 

 

Més formació

La ja tradicional jornada #supportvisualists muta enguany en Eufònic Pro, un dia d’activitats professionals, fins a dotze, que inclou dos taules rodones, dos presentacions de projectes i festivals consolidats, tres trobades b2b, una classe pràctica de gestió de xarxes socials per a equipaments i festivals, així com una xarrada a càrrec del fundador del mític club berlinès Tresor, Dimitri Hegemann. La part formativa no acaba aquí, ja que, un any més, continua l’Eufònic Campus amb tallers adreçats a adults i jóvens, este any n’hi ha un dedicat a infants d’entre 6 i 10 anys. L’Eufònic Pro tindrà lloc al remodelat Maset Espai Jove de la Ràpita el divendres 6 de setembre. 

 

Instal·lacions artístiques

Tot i que el municipi rapitenc continua sent el centre neuràlgic del festival, una setmana abans, del 29 d’agost a l’1 de setembre, se celebrarà el Pòrtic Eufònic amb la inauguració de les cinc instal·lacions artístiques d’esta vuitena edició: la de l’artista sonor italià Michele Spanghero a l’Església del Castell d’Ulldecona, la de Roc Jiménez de Cisneros al Museu de Tortosa, les de Kathy Hinde i Óscar de la Fuente al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta, culminant amb l’actuació de Los Sara Fontán al Castell de Miravet. 

El festival combina activitats d’entrada gratuïta en espais rapitencs i ampostins com Lo Sindicat o els Ullals de Baltasar. També seran d’entrada lliure els tallers i activitats familiars. Les propostes de pagament es faran a l’Església Nova, el Pavelló Firal i l’Auditori Sixto Mir de la Ràpita. Este últim es convertix enguany en un espai fix dins del festival i acollirà dos espectacles audiovisuals: Membrane dels quebequesos Push 1 Stop & Wiklow, i _nybble_ de l’artista francès Alex Augier, un dels millors creatius visuals i sonors del moment.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 58

Últimes notícies