HomeCulturaL’edifici ‘Ce’ de Campredó ja està a punt i s’inaugurarà a l’octubre

L’edifici ‘Ce’ de Campredó ja està a punt i s’inaugurarà a l’octubre

Cinema, concerts, conferències, però també teatre, activitats infantils i esportives, així com festivitats són només algunes de les diverses activitats que es podran realitzar durant tot l’any a l’edifici ‘Ce’ de Campredó, el nou equipament del municipi. “Una de les característiques d’este edifici és la seua polivalència”, manifesta Damià Grau, l’alcalde de Campredó, que afegix que “es poden fer activitats molt diverses: des d’una convenció a un concert o un sopar de cap d’any”.

La infraestructura d’este centre cultural, dissenyat per l’estudi Àrea55 Arquitectura, és una llosa de formigó que evoca a la coberta la lletra ‘C’ i d’aquí també en prové el seu nom. Amb capacitat per a 400 persones assegudes i 700 dempeus, este edifici “suposa disposar d’un espai d’entreteniment de gran capacitat que permetrà fer unes activitats que fins ara no podíem”, assenyala Grau. I és que, fins avui dia, la ciutadania no disposava d’un espai tancat prou gran per a celebrar esdeveniments culturals i festius al poble i, molts cops, han hagut de suspendre actes a l’aire lliure o llogar envelats, a causa de la meteorologia.

Les obres per a construir l’equipament, iniciades el gener del 2018, ja estan acabades i, ara, durant este mes, s’estan realitzant les proves d’il·luminació i també de so per a acabar de posar l’edifici a punt. Tot i que Grau afirma que “esta setmana es presenta al Col·legi d’Arquitectes el final d’obra”, des de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) estan demanant tots els permisos adients per tal de poder inaugurar l’equipament, que, tal com determina l’alcalde de Campredó, preveuen que siga “durant el mes d’octubre”.
La faena continua, ja que, segons detalla Grau, “ara també comencem a planificar la programació d’activitats que es faran des del novembre del 2019 fins al voltant de Setmana Santa de l’any vinent”.

L’edifici ‘Ce’, situat entre el carrer Coves d’en Guillén i el polígon industrial Baix Ebre, forma part de la primera fase del projecte i ocupa només la meitat de la parcel·la. La segona fase, segons apunta Grau es farà “una llosa de formigó per a completar l’edifici, en la qual es podran practicar diferents activitats esportives i lúdiques a l’exterior”.

Tot i que el cost total de l’obra encara no és exacte, oscil·larà entre els 380.000 i 390.000 euros. El projecte és finançat un 80% per la Diputació de Tarragona i el 20% restant amb fons propis de l’EMD. Este equipament d’arquitectura avantguardista pretén convertir-se en un altre referent arquitectònic del municipi, com ho són l’església de Sant Joan Baptista o la Torre de Font de Quinto.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 43

Últimes notícies