La festa fluvial més antiga de Catalunya dona el tret distintiu a les Festes Majors de Móra d’Ebre

Les festes començaran el 22 d’agost amb la proclamació de les pubilles i el pregó de festes, a la plaça de Baix i la festa del riu arribarà el dissabte dia 24.

per Andreu Prunera

Terres de l'Ebre

La festa fluvial més antiga de Catalunya dona el tret distintiu a les Festes Majors de Móra d’Ebre
La festa fluvial més antiga de Catalunya dona el tret distintiu a les Festes Majors de Móra d’Ebre | cedida

La festa del riu de Móra d’Ebre és, sens dubte, l’acte que conté l’essència de les Festes Majors a la capital de la Ribera d’Ebre. Les tradicionals curses de muletes enfronten diferents remers dels municipis riberencs i, a Móra d’Ebre, la competició té l’encant especial de fer-se entre la zona verda de l’Aubadera i l’emblemàtic pont de les Arcades. A més, a Móra, la festa ha anat incloent actes per a rememorar la història dels antics llaguters, com el daliner d’honor -que enguany serà Jordi Borràs-, el concurs de sirgadors o l’entonació dels antics corns de les embarcacions.

Les festes començaran el 22 d’agost amb la proclamació de les pubilles i el pregó de festes, a la plaça de Baix i la festa del riu arribarà el dissabte dia 24.

Altres actes destacats seran, per exemple, la novena edició de la Festa Eivissa d’Ebre, una festa d’Imagina Ràdio que, com és habitual, donarà el tret de sortida a la gresca després del pregó de Festes de dijous. El divendres, hi haurà el tradicional correfoc, amb la participació de quatre colles de diables diferents, amb els Diables Sheron de Móra d’Ebre com a amfitrions.

Un altre dels actes destacats, i que servix per a acomiadar la festa és l’organizació del parc MorAventura, on els carrers més cèntrics del municipi es convertixen en un parc d’atraccions per a tota la família.

 

El Saurí Festival, un preàmbul de luxe amb Ítaca Band, Zoo i Oques Grasses

Un acte innovador que ja s’està convertint en tradició és el Festival Saurí que, la nit abans del pregó de festes -dimecres 21- omplirà l’illa de Saurí amb el concert de tres de les principals bandes del país. A partir de les 23 h, el recinte acollirà la millor música dels Oques Grasses, que inauguraran la nit amb el seu ritme innovador, que els ha portat els últims anys a signar alguns dels principals èxits de la música en català. 
Tot seguit, els Zoo oferiran la seua música arriscada i reivindicativa, per a acabar finalment amb els trencadors Ítaca Band.

El recinte obrirà portes a les 22 h i les entrades es poden adquirir a taquilla a un preu de dotze euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article