HomeSense categoriaLes tradicionals carreres de cavalls a l’Hipòdrom del Pla de Roquillo, el...

Les tradicionals carreres de cavalls a l’Hipòdrom del Pla de Roquillo, el plat fort de les Festes de la Sénia

La Sénia es prepara per a viure una nova edició de les seues Festes Majors, que se celebraran del 17 al 26 d’agost. 

Seran deu dies carregats d’activitats, amb la programació habitual, que inclou més de 130 actes pensats per a gent de totes les edats, des de les campanes al vol i globus per als més petits als concerts i deejays per a jóvens i no tan jóvens. 

Entre els actes més rellevants, destaquen els 3 dies de curses de cavalls, els tradicionals correbous, les nits de ball amb bones i prestigioses orquestres, la proclamació de pubilles i dames, el pregó de la festa, concerts, teatre, actuacions infantils, esports i molts més actes diversos per a totes les edats. També tenen molta participació i indicència, alguns dies amb dedicació especial, com el 18, diada dedicada al Senienc Absent, el 19 dedicat a la Dona, enguany amb més activitats i un dinar de  germanor, el 20-08, que es dedica a un poble veí, enguany a Sant Carles de la Ràpita), la Nit Jove que serà el 21, el de la Gent Gran, previst per al dia 22, i el del patró Sant Bartomeu del 24. Jornades on tothom pot participar i compartir t i la festa amb tots els seniencs. Tindrà continuïtat la iniciativa de l’any passat de la trobada de pubilles d’altres anys, en esta ocasió dirigida a les que ho van ser del 1974 al 1978.

 

La tradició de les curses de cavalls

Les curses de cavalls i corregudes de burros de la Sénia tindran lloc a l’Hipòdrom del Pla de Roquillo, amb premis en metàl·lic, el dimarts 20, el dijous 22 i el dissabte 24 d’agost a partir de les 18 hores, i són alguns dels actes més trdicionals i de major acceptació, dins de la programació de les Festes Majors. A les habituals curses amateurs, dissabte s’afegixen les de Pura Sang Anglesos, amb genets i cavalls professionals. Cal destacar que la celebració de les carreres és única a nivell comarcal, de manera que actualment, les curses de cavalls de la Sénia estan declarades Festa Popular i Tradicional d’Interès Comarcal.  

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

15 + = 25

Últimes notícies