HomeSense categoriaBuhos, Sense Sal, un concert amb DO ebrenca i dos tributs a...

Buhos, Sense Sal, un concert amb DO ebrenca i dos tributs a la música dels 80, principals cites musicals de la Cinta 2019

L’Ajuntament de Tortosa ha detallat aquest matí els principals actes de la Cinta 2019, que tindran lloc del 29 d’agost al 2 de setembre. Unes festes que, segons han coincidit a destacar l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, mantenen el model ja consolidat que afavoreix la participació ciutadana en totes les franges d’edat i tipus de públic, i amb la gratuïtat de tots els actes. Aquest mateix cap de setmana ja tindran lloc alguns actes previs, com la proclamació de la reina i reina infantil i la imposició de bandes i insígnies de l’Orde de l’Atxa a totes les pubilles. En aquest acte, dissabte 24 a partir de les 19 h al parc Teodor Gonzalez, també tindrà lloc el pregó a càrrec de Manolo Cardona, president de l’AV de Santa Clara des de fa 30 anys, en reconeixement a la seua trajectòria de treball envers la ciutat des del teixit associatiu. El mateix dissabte a la nit tindrà lloc la presentació de les penyes (que enguany assoleixen més de 1.100 penyistes) a la plaça de l’Absis, i quatre concerts en el marc d’Ebre Musik 2019 a la plaça de l’Ajuntament, amb el grup Roba Estesa com a convidat d’aquesta edició.

L’endemà diumenge també estan previstos altres actes previs, com una trobada de gegants al parc, amb una quinzena de colles participants, o dos funcions de ‘La volta al món de les Superheroïnes’, a l’auditori Felip Pedrell, entre d’altres.

El gruix dels actes de festes es concentraran del dijous 29 al dilluns 2. Un dels eixos més destacats és el de les nits musicals: una de les actuacions incloses és la de Hija de la Luna, grup referent pel que fa als tributs a Mecano, que divendres repassaran els grans èxits de la principal formació del pop espanyol. L’endemà dissabte, després del castell de focs, la festa Imagina Ràdio comptarà amb el grup Los 80 Principales, que repassen els millors temes nacionals i internacionals dels 80 i 90, i tancarà una sessió de música DJ fins al matí següent. Diumenge, nit musical sense aturada al parc, amb els grups Buhos, Joan Rovira i Sense Sal, que posaran música fins ben entrada la matinada. Juntament amb això, hi haurà tres nits de ball d’orquestra al recinte de l’auditori, amb Atalaia, Diamante i l’orquestra Cimarron, que un any més posaran música al ball de gala a la reina de festes. En aquest sentit, Tomàs ha tingut un record a un dels membres fundadors d’aquesta formació, Toni Espinós, després de la seua mort ahir mateix.

Juntament amb la música, els actes tradicionals marquen una altra part del programa. A més de la missa en honor a la Cinta i la processó, diumenge, un dels actes importants tindrà lloc dissabte amb l’ofrena de flors i fruits. Els encarregats de portar-hi la bandera de la ciutat seran el Club de Bàsquet Cantaires, pels 50 anys de trajectòria esportiva. No serà l’únic homenatge esportiu, ja que el dilluns 2, dedicat a les activitats al voltant del riu, es descobrirà el monument commemoratiu al Club de Rem Tortosa a l’espai generat després de l’enderroc de les antigues instal·lacions que havien ocupat durant més de 70 anys.

El cos iris, les activitats dirigides als xiquets, i les adreçades a la gent gran complementen un programa d’actes que tindrà el colofó un concert de final de festa al parc amb denominació d’origen Terres de l’Ebre: els Quicos s’acompanyaran a l’escenari de diversos músics del territori, com Pepet i Marieta, Montse Castellà, Èric Vinaixa o Xeic, entre d’altres.

La presentació del programa també ha servit per donar a conèixer el cartell de les festes d’enguany, dissenyat per Marta Viladrich i amb una fotografia de Santi Martorell. La imatge té com a protagonistes dos elements característics del folklore de la ciutat, els nans, amb un posat molt festiu al passeig central del parc, en el qual s’uneix la tradició de la Cinta i la invitació a gaudir de la festa.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 61

Últimes notícies