Eladi Galbe pren possessió com a nou alcalde de Tivenys

Reivindica la continuïtat del projecte col·lectiu d'Implicats Fem Poble, vinculat a ERC, malgrat les crítiques de l'oposició a la renúncia d'Eva Roig per motius laborals

per Redacció Ò.M.J

Eleccions Municipals 2019

Eladi Galbe pren possessió com a nou alcalde de Tivenys
Eladi Galbe pren possessió com a nou alcalde de Tivenys | Ò.M.J

Eladi Galbe, que demà farà 36 anys, és el nou alcalde de Tivenys en substitució d'Eva Roig, de 30, qui només haurà estat dos mesos i mig en el càrrec després que el projecte que integren tots dos, el de la candidatura republicana Implicats Fem Poble, guanyés les eleccions per primer cop al municipi però Roig haja renunciat ara a l'alcaldia per incompatibilitat amb una nova situació i obligacions laborals que s'han de fer efectives al setembre, segons ha explicat el grup municipal. Roig treballa a l'Agència Tributària de Catalunya. 

En el discurs de presa de possessió, Galbe va fer referència tot just a la dimensió col·lectiva del projecte polític local que representa: "L'important no és qui està al davant sinó que l'equip i el projecte continuen ferms". Va reivindicar que el treball de l'equip de govern ja ha començat a donar fruits i va defensar la decisió de qui li passa el testimoni: "Ha estat una decisió responsable i hauria de ser un acte de normalitat, perquè qui està al davant ha de poder-se centrar en això"

Anteriorment, es va fer el ple de comiat d'Eva Roig, en què la secretària del consistori va llegir la renúncia. La cap de l'oposició, l'exalcaldessa socialista Maria Beltran, va intervenir per a criticar el relleu sobtat en entendre que estava "orquestrat i premeditat" des d'abans de les eleccions i que Implicats ha "enganyat" a la gent. "No entenem que renuncie abans de tres mesos, quan abans ja tenia aquesta faena, o no sabien que ser alcaldessa implica les màximes responsabilitats i moltes hores de dedicació? El treball és una excusa, però no una justificació, perquè si es vol es pot compatibilitzar". Roig va demanar la paraula per respondre-li que la seua renúncia havia estat "una acció de responsabilitat" i que si Beltran hagués fet el mateix "quan acumulava càrrecs, no ens hauríem trobat l'embolic que hem trobat a l'Ajuntament", va dir, qüestionant part de la gestió de l'anterior equip de govern. En l'anterior mandat, Beltran va compaginar la seua faena com a alcaldessa amb la de diputada provincial i consellera comarcal. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article