HomeSocietatEl punt lila de les festes de la Cinta estarà situat al...

El punt lila de les festes de la Cinta estarà situat al passeig central del parc per atendre qualsevol incidència

El passeig central del parc Teodor Gonzalez comptarà enguany amb la presència del Punt Lila, a pocs metres de l’escenari on tindran lloc la major part dels concerts de les festes de la Cinta 2019. És una de les vies amb les quals la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Tortosa treballa per fer front a possibles situacions de comportaments sexistes o agressions sexuals en el context de la festa major. El punt està clarament identificat amb una carpa de color lila i hi serà les nits de concerts, a partir de demà dijous. Comptarà amb la presència de persones amb formació per atendre a les persones que es puguen sentir agredides d’alguna manera, al capdavant de les quals se situarà una psicòloga especialitzada en aquestes situacions. A més, des d’aquest punt s’activarien els protocols establerts, si els casos que es puguen produir són de major entitat.

La regidora d’Acció Social, Mònica Ripoll, ha convidat les persones que es puguen sentir molestades a adreçar-se a aquest punt, i ha apel·lat al conjunt de la ciutadania per poder detectar situacions que suposen comportaments inadequats i posar-los en coneixement del punt per poder-hi fer front. “Afortunadament no tenim constància que a la nostra ciutat s’hagen produït situacions com aquestes en el passat, però això no trau que haguem de seguir treballant en la prevenció per evitar que se’n produïsquen en el futur”, ha assenyalat Ripoll.

Precisament és en la prevenció on la regidoria està concentrant més esforços. Ja siga en el context de festes com en qualsevol moment de l’any. En aquest sentit, Ripoll ha assenyalat que el Pla de prevenció i abordatge contra la violència sexual en espais d’oci i nocturns que ha dissenyat la regidoria d’Acció Social de Tortosa, contempla diverses mesures, entre les quals hi ha la conscienciació de la ciutadania. Sense anar més lluny, divendres passat el Centre Cívic de Ferreries va acollir diverses sessions de treball amb el col·lectiu de penyistes de la Cinta 2019, per informar-los de les situacions inadequades que es poden produir en un entorn festiu, i com abordar-les. Mònica Ripoll s’ha mostrat molt satisfeta del resultat d’aquestes sessions, ja que “vam poder comprovar que tenim una joventut molt conscienciada en aquesta problemàtica que ens afecta com a societat”, ha dit.

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 88

Últimes notícies