HomeSense categoriaLa platja dels Eucaliptus té habilitat un espai per a gossos i...

La platja dels Eucaliptus té habilitat un espai per a gossos i un altre per a pescar

La platja dels Eucaliptus d’Amposta fa una llargada de quatre quilòmetres. Des de fa un mes el consistori del municipi té habilitada una zona per a gossos, d’uns 200 metres, i un espai destinat a la pesca, de 150 metres. Segons explica Pep Simó, regidor de Turisme, “hem volgut fer una ordenació dels usos de la platja i trobar espais per a pescar, perquè estiguen els gossos i que cadascú puga gaudir d’este espai en la tranquil·litat de no molestar ningú”. Les zones habilitades estan delimitades per uns pals amb unes cordes i van acompanyats de diversos senyals que indiquen la zona en què et trobes i a quin ús es destina este espai, així com les normes d’ús que tenen estos espais. 

La presència de gossos a la platja dels Eucaliptus l’estiu passat va causar un encès debat a les xarxes davant la publicació d’una imatge de la Policia Local en què es recordava que una ordenança municipal, que després veurien que estava derogada, que prohibia la presència d’animals de companyia a la platja durant la temporada turística o de banys. Després de veure el rebombori que esta normativa va generar entre els que n’eren contraris i els que hi estaven d’acord, van veure que l’ordenança no tenia vigència, i el consistori s’emplaçava a habilitar una zona per als animals de companyia i establir-ne una ordenança municipal. Ara este espai ja és una realitat, però continua causant polèmica entre els dos bàndols. Simó determina que “en cap cas no es tracta d’una prohibició, sinó d’una ordenació en positiu. Així, la gent pot estar en família, amb els gossos o, simplement, pescant, sense molestar el veí”. Un mes més tard des de la seua habilitació, el regidor de Turisme explica que “l’ocupació d’este espai no és molt elevada: hi ha molta gent que no ho coneix, d’altres que porten els gossos a altres zones i no a la que està habilitada per als animals… A poc a poc, i fent-ne molta difusió, volem que la gent ho conega i l’utilitze més”. Simó determina que, en cas que les zones habilitades queden petites en un futur, les ampliaran. 

 

No és la primera platja canina

Amposta no és el primer municipi a habilitar una zona canina a una platja. La Platjola, a les Cases d’Alcanar, i també la de Bon Caponet de l’Ametlla de Mar van ser les primeres platges del territori que destinaven un espai per als gossos. La de les Cases ha instal·lat enguany una paperera per als excrements, amb dispensadors de bosses. 

senyal que indica la normativa d’ús de l’espai delimitat per a gossos.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 87

Últimes notícies