HomeCulturaLola Herrera, cap de cartell de la nova programació setembre-desembre del Teatre...

Lola Herrera, cap de cartell de la nova programació setembre-desembre del Teatre Auditori Felip Pedrell a Tortosa

Després del parèntesi estiuenc, el Teatre Auditori Felip Pedrell recupera la seva activitat tot presentant la programació setembre-desembre 2019 amb un total de 23 espectacles on hi ha cabuda per a tots els gustos i edats: el teatre, el cinema i la música, sense oblidar les propostes per als més petits de la casa. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Ximo Martorell, ha presentat els principals trets d’aquesta nova programació: “La regidoria de Cultura -ha dit- dedica cada any una atenció molt especial a la programació teatral i musical del Teatre Auditori, consolidant-la com una programació de referència no només a la ciutat, sinó en tot el territori, portant espectadors de fora de Tortosa atrets per les diferents propostes escèniques”. Així mateix, Martorell ha volgut expressar que “el nostre objectiu és i continuarà estant dur a terme una programació atractiva adreçada a tots els públics, amb la presència de figures de primera fila, però donant també cabuda a espectacles de format més reduït o alternatiu”. 

En aquesta programació setembre-desembre 2019, sense cap dubte, cal esmentar un nom de primeríssima línia i reconeguda categoria dins del panorama de l’escena a l’Estat espanyol dels darrers cinquanta anys: Lola Herrera, que portarà a l’escenari del Felip Pedrell una de les peces més emblemàtiques de la seva trajectòria i amb la qual el públic l’asocia més estretament, “Cinco horas con Mario”, de Miguel Delibes. La representació tindrà lloc el dijous 5 de desembre, a les 22.00 hores. Altres propostes teatrals són “Ovelles”, amb el televisiu Biel Duran acompanyat per Albert Triola i Gemma Martínez (divendres 27 de setembre, 22.00 h), i “Vaselina”, dirigida per Sergi Belbel i amb la popular actriu catalana Lluïssa Castell.

Dins l’apartat musical, destaca “Troia, una veritable odissea!” en la qual pedres angulars de la literatura clàssica com són les obres “L’Odissea” i “La Il·líada” són explicades a travès de la música i el cant amb la presència dalt de l’escenari de trenta intèrprets de la companyia Cor de Teatre, amb peces de Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner (dissabte 19 d’octubre, 20.00 h). Altres propostes musicals són el concert que oferirà la Filharmònica de Cambra de Colònia (dissabte 12 d’octubre, 20.00 h); “La veu dels seus somnis”, amb el Cor Ciutat de Reus (dissabte 9 de novembre, 20.00 h); “Todo por un sueño”, amb el pianista Borja Niso (dissabte 26 d’octubre, 20.00 h), i la presentació del nou disc de Quico el Célio, el noi i el Mut de Ferreries, “Viatge a Buda” (diumenge 6 d’octubre, 19.00 h). Així mateix, es podrà veure “The Dark”, òpera de cambra electro-acústica inspirada en el mite d’Orfeu i Eurídice (dissabte 16 de novembre, 20.00 h), i destaca especialment el concert de l’OCTO (Orquestra de Cambra de Tortosa) amb un repertori català per corda (dissabte 30 de novembre, 20.00 h). Aquests dos darrers espectacles són gratuïts.

L’aspecte cinematogràfic ve monopolitzat per les projeccions del Cicle Gaudi, destacant “Els dies que vindran”, de Carles Marques-Marcet amb David Verdaguer (dijous 26 de setembre, 20.00 h), i per les del “El Documental del Mes”, amb especial protagonisme de la cinta “Womanhood” sobre la mutilació genital femenina a l’Àfrica (diumenge 15 de setembre, 19.00 h).

Les propostes per a tota la família venen de la mà de “El petit Dalí i el camí cap als somnis”, amb la companyia Viu el Teatre, un viatge pel particular món de Salvador Dalí amb humor i música per estimular la creativitat dels menuts (diumenge 29 de setembre, 12.00 h). Així mateix, destaca “Embrossa’t”, amb Adaura Teatre, espectacle basat en la poesia visual de Joan Brossa on es mesclen la dansa, la màgia i els titelles (diumenge 27 d’octubre, 12.00 h). “A cau d’orella”, amb la companyia Com Sona? i “Safari”, amb La Baldufa, acaben de conformar la programació familiar, sense oblidar un clàssic del repertori nadalenc que arribarà en dos funcions (21 i 22 de desembre), “Els Pastorets” de Joan Moreira a càrrec de La Companyia de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

81 + = 90

Últimes notícies