HomeSense categoriaLa neteja, les colònies de gat, la mosca negra i l'escola bressol...

La neteja, les colònies de gat, la mosca negra i l’escola bressol pública, els temes que l’oposició portarà al ple de Tortosa

El dilluns dia 9 de setembre se celebra a Tortosa la primera sessió ordinària del nou curs polític. L’oposició portarà al ple el contracte de recollida de residus i neteja, el manteniment del clavegueram i la correcta gestió de les colònies de gats, el control de la mosca negra i una cobertura adequada a la CCMA, una escola bressol pública i de gestió directa, i la retirada de la simbologia franquista. A tot això, Movem ha denunciat el “pèssim” servei de neteja i demana explicacions al govern municipal. 

 

Esquerra- Tortosa sí insta el govern que complisca el contracte de recollida de residus i neteja

El grup municipal d’Esquerra Republicana- Tortosa Sí presentarà dos mocions en el ple del pròxim dilluns. La primera per a instar l’equip de govern de l’Ajuntament que complisca el contracte de recollida i gestió de residus sòlids urbans i de neteja. “Fa sis mesos de l’inici del servei i les queixes de la ciutadania són nombroses, evidenciant que la qualitat de la neteja és deficient tant als contenidors com a la via pública”, detalla el portaveu del partit, Xavier Faura. La segona, perquè el govern municipal inicie les gestions amb el Departament d’Educació perquè l’Escola Cuina de les Terres de l’Ebre s’instal·le a l’antic col·legi Sant Josep, ja que, segons Faura, “es tracta d’un espai que des dels seus orígens ja estat destinat a l’educació”, rebutjant, així, el projecte de l’alcaldessa de construir un pavelló esportiu a este espai.

 

CUP-Tortosa sol·licita la retirada de la simbologia franquista del municipi i una escola bressol pública i de gestió directa

El grup municipal de la CUP-Tortosa presentarà dos mocions en ple del dilluns dia 9 de setembre. La primera proposta de la CUP insta a que l’escola bressol siga de titularitat pública, gestió directa i que per tant, l’ajuntament contracte directament el personal tècnic, com s’ha fet amb la nova piscina. I també proposa que la quota siga en funció de la renda de la unitat familiar, amb una tarificació social o progressiva. Per al curs 2020-21 es proposa un mínim de 50 places que passarien a un mínim de 100 per al següent curs. “En els darrers anys Tortosa ha perdut població, una escola bressol no és evidentment la solució, però és un incentiu per aquelles parelles joves que es plantegen tornar o quedar-se a Tortosa.” La segona moció sol·licita la retirada de la simbologia franquista del municipi que està recollida al catàleg municipal elaborat pel mateix ajuntament de Tortosa. En total 26 elements recollits al catàleg, més dos monòlits existents al parc municipal Teodor González. Entre els elements estan diverses plaques d’habitatge, inscripcions al cementiri municipal. “Des de la CUP considerem que estes plaques d’habitatge, relleus… pretenen oferir una cara més amable del règim franquista (amb la seua obra «social» d’habitatges de baixa qualitat), i maquillar el que realment fou, un règim feixista que va reprimir des del primer dia fins l’últim de la seua existència”, exposa Xavier Rodriguez

 

C’s demanarà un pla per al manteniment del clavegueram i la correcta gestió de les colònies de gats

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa presentarà una moció per a demanar la correcta gestió de les colònies de gats i habilitar la partida pressupostària per a sufragar les despeses realitzades per l’associació Progat l’any 2019 i planificar les partides en este sentit per al 2020. I en segon lloc, instarà el govern a implantar un pla director per al manteniment del clavegueram i la seua immediata aplicació en la neteja d’embornals per a evitar inundacions, bassals i la proliferació de plagues.

 

El PSC demana més control de la mosca negra i una cobertura adequada a la CCMA tortosa

En el proper ple del dilluns, els socialistes de Tortosa també presentaran dos mocions per a demanar al govern municipal accions per a un control més eficient i efectiu de la plaga de la mosca negra, ja que, segons Enric Roig, portaveu del grup, “és imprescindible que les administracions actuen per erradicar esta plaga”. La segona moció serà per a reclamar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals una adequada cobertura informativa de Tortosa i les Terres de l’Ebre, ja que es consideren “els grans oblidats per part dels mitjans de la CCMA i sembla que només se’n recorden de la gent d’aquí amb temes que generen polèmica”, exposa Roig. 

 

Movem denuncia el “pèssim” servei de neteja i demana explicacions al govern municipal 

El Grup Municipal de Movem Tortosa ha registrat una instància a l’Ajuntament amb una bateria de preguntes per a conèixer quina és la situació concreta en què es troba avui dia el contracte del servei de neteja i recollida d’escombraries, un any després que entrés en funcionament el servei adjudicat a Acciona. Segons Movem el servei actual és “pèssim” amb “contenidors plens, manca de papereres així com poca freqüència de neteja dels carrers”, un fet que segons el primer grup de l’oposició “està indignant la ciutadania, que veu atònita com en lloc de millorar el servei ha passat tot el contrari”. En la instància, Movem Tortosa ha demanat al govern municipal el nombre d’operaris del servei així com les seues jornades laborals, el nombre de freqüències realitzades, les diferents rutes fetes per a la recollida de la brossa dels contenidors durant el passat mes d’agost del 2019, el nombre de papereres noves col·locades, així com la seua distribució.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 45

Últimes notícies