HomeSense categoriaL’acte institucional de la diada a l’Ebre serà el dilluns dia 9

L’acte institucional de la diada a l’Ebre serà el dilluns dia 9

La delegació territorial del Govern a les Terres de l’Ebre ha organitzat per al dilluns dia 9 l’acte institucional de la Diada.

L’acte comptarà amb la conferència institucional a càrrec de Mari Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner, que pronunciarà la xarrada L’Onze de Setembre, dels orígens a l’actualitat. L’associacionisme com a fet diferencial català i l’acte acabarà amb una actuació musical de La Binota.

L’acte tindrà lloc a la plaça Gerard Vergés de Tortosa a les 19 hores.

El Govern i el Parlament dedicaran l’acte institucional de la Diada de l’Onze de Setembre
als presos polítics i exiliats, a les migracions i a la resistència col·lectiva. 

Els actes institucionals de la Diada començaran el dimarts 10-S a les 20 hores a l’Auditori del Parlament amb l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la cambra a Carola Rackete i Òscar Camps. El president del Govern, Quim Torra, haurà fet abans una ofrena al Fossar de les Moreres. A les 22 h tindrà lloc l’acte institucional Tornarem a Sant Jaume. Es tracta d’un l’espectacle, creat i dirigit artísticament per Lluís Danés, que farà referència al moment “excepcional” que viu el país a partir dels valors de l’acollida, la perseverança i l’esperança. A les 00:00 h Torra assistirà a l’acte Llum i llibertat on s’il·luminaran 131 agulles del massís de Montserrat que representen els 131 presidents de la Generalitat.

Els actes continuaran el dimecres 11-S amb l’ofrena floral del Govern al monument de Casanova i una jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.

El PSC ja ha anunciat que no participarà de l’acte institucional de la Diada que organitza conjuntament el Parlament i el Govern, ja que consideren que l’acte presentat és de “reivindicació independentista” i que els exclou

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 88

Últimes notícies