HomeSense categoriaSant Jaume vol fer més activitats turístiques a l’illa de Buda...

Sant Jaume vol fer més activitats turístiques a l’illa de Buda durant el 2020

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja està treballant conjuntament amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre per a ampliar el nombre de visites que poden fer durant l’any a l’illa de Buda. Fins ara, el consistori només podia fer un cap de setmana a l’estiu d’excursions amb bicicleta –la Buda Bike- i l’entrada en romeria per Sant Pere, per tal de commemorar les antigues festes majors de l’illa que tenien este patró.

La quarta ruta en bicicleta per la desconeguda illa de Buda, la Buda Bike, va ser el cap de setmana del 24 i 25 d’agost. Estos dies, dos grups -un per dia- de 25 persones van recórrer 7 quilòmetres d’este indret replet d’alt valor biològic acompanyats dels guies de l’Escola del Parc. Però enguany, l’Ajuntament i l’empresa cicloturística que ho organitzen van anar més enllà i, deixant de banda la ruta en bici, també van organitzar un avituallament amb productes típics del Delta i productes de proximitat com anguila fumada, botifarra d’arròs i pernil d’ànec, fruites com meló i síndria, i també una sèrie de begudes. A més, hi havia una dona cantant una sèrie de jotes improvisades i els van regalar barrets de palla amb el nom de l’activitat. Segons explica l’alcalde de Sant Jaume, Joan Castor, “volíem que la gent que vingués a visitar l’illa s’emportés un bon record, no només paisatgísticament i d’espai natural, que ja val la pena, però també volíem valorar esta part de territori, de tradició i cultura”.

Davant les bones crítiques i la satisfacció dels participants, però també dels organitzadors i els membres del Parc, el consistori ha decidit que intentarà desestacionalitzar este tipus d’activitats turístiques perquè hi haja més gent, sempre en grups reduïts, que puga visitar este entorn. I és que fins ara, l’accés a l’illa de Buda no està obert al públic, ja que es tracta d’una reserva natural. “L’illa de Buda és un entorn natural magnífic, que conté una gran quantitat d’aus que habiten les llacunes, es tracta d’un paratge verd i natural, que té una zona on viuen un grup de cavalls salvatges, i que tot això fa sumar-li un element diferenciador de la resta de paisatge que podem veure pel Delta”, detalla Castor.

El consistori ho té clar: “som conscients que és una zona fràgil”, afirma Castor, per això proposen continuar amb les visites reduïdes i de públic selecte, sempre fora d’època de nidificació de les aus, però sense deixar de promocionar turísticament esta zona. “Hem de recordar que l’illa de Buda forma part del terme municipal de Sant Jaume, i la considerem la joia de la corona pel seu valor natural, per tant, a falta d’un pla d’usos de l’illa de Buda, volem traure-li aprofitament i promocionar tant l’illa com el poble”, manifesta Castor, per tal que més gent puga conèixer este indret.

Esta última Buda Bike va ser la prova pilot per a definir el tipus d’activitats que el consistori voldria organitzar durant l’any vinent i davant la satisfacció de totes les parts, participants, organitzadors i voluntaris del parc, l’Ajuntament va iniciar converses amb el Parc. Ara, l’Ajuntament està definint este tipus d’activitats que voldria continuar fent, així com de quina manera i quan, per després passar la pilota al Parc i si este ho accepta, començar a organitzar les activitats a l’illa de Buda per al 2020

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 68

Últimes notícies