HomeSense categoriaLa Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre celebra el seu...

La Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre celebra el seu desè aniversari a la Palma d’Ebre

La festa de la jota ja és una data ben assenyalada al calendari de molts riberencs. Al mes de setembre una població de la comarca es vestix de gala per a acollir la gran festa dels balladors i les balladores de la comarca, que reivindiquen una jota com una dansa tradicional però, a la vegada, ben present i ben viva a les festes de la comarca. Enguany, a més, se celebra la desena edició i tindrà lloc a la Palma d’Ebre, este dissabte, dia 7.

La plaça Catalunya es convertirà en un gran escenari amb desenes de balladors de pràcticament tots els indrets de la Ribera d’Ebre. La presidenta de l’associació Lo Fardell Patxetí, Mireia Grangé, ha assegurat que el balanç en el desè aniversari de la Festa és “molt positiu, ja que hem corroborat que la jota forma part de la identitat de la comarca”. “Vam començar recuperant els ritmes de la jota a cada poble, i ho vam aconseguir, ara la mantenim i la popularitzem. La jota és ben viva a la comarca i es balla almenys una vegada a l’any a tots els pobles de la Ribera d’Ebre”, destaca.

Grangé ha assegurat que l’objectiu és que cada vegada conega més gent la jota i es balle en més esdeveniments de la comarca.

Amb l’arribada a la desena edició, Grangé constata que “la Ribera d’Ebre és en realitat un poble gran on hi viuen unes 24.000 persones i al final ens hem anat unint per a crear una associació comarcal i anant per tots els pobles, creant pobles i vincles entre tots. Això és, per sobre de tot, una gran experiència de vida”.

Com és habitual, es ballaran totes les jotes de la Ribera d’Ebre i no hi faltarà tampoc la beguda tradicional de la festa, el patxetí, i un mercat de productes locals. A més, la festa acabarà amb una interpretació improvisada d’artistes musicals. L’escenari i el tècnic de so estaran a disposició dels intèrprets per tal d’amenitzar la festa després que es ballen totes les jotes tradicionals de la comarca.

La novetat d’enguany serà la solidaritat amb els afectats per l’incendi que va afectar la Ribera
d’Ebre el passat més de juny. “Volíem intentar que hi hagués un granet de sorra als afectats”, explica Mireia Grangé.

Prop d’una vintena d’artistes de diferents municipis de la comarca crearan obres a la plaça Catalunya i se cediran després a la campanya Rebrotem, i acabaran venent-se a través d’Internet per a poder recaptar fons pels damnificats de l’incendi. Els beneficis de la venda de les begudes també anirà a favor de la campanya.

Amb deu edicions al damunt, des del Fardell Patxetí asseguren que la festa compta amb una bona salut i la intenció és que seguisca recorrent la comarca en els propers anys fins, almenys, arribar a celebrar-se als setze pobles de la Ribera d’Ebre.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 18

Últimes notícies