Projecte solidari de Controlpack a Tanzània

L’empresa senienca estarà present en els Corporate Games, per a competir i amb un estand promocional i trobar col·laboracions per a la iniciativa

per Redacció

Edició Paper Setmanari l'Ebre

Projecte solidari de Controlpack a Tanzània
Projecte solidari de Controlpack a Tanzània | cedida

L’empresa Controlpack de la Sénia, patrocinadora des de fa una dècada de l’equip referent del ciclisme a les Terres de l’Ebre, continua amb l’objectiu de difondre l’esport, i serà l’únic representant ebrenc en els Corporate Games, esdeveniment esportiu fundat l’any 1988, que s’ha convertit en la competició per a empreses amb major nivell de participació en el Món. En esta edició del 2019 tindrà seu a Terrassa del 13 al 15 setembre, i Controlpack a més de participar amb el seu nombrós equip d’esportistes, serà present també amb un estand al Supercenter, per a explicar el seu projecte solidari a Tanzània, que desenvolupa conjuntament amb l’ONG Born to Learn.

Este projecte consistix a promoure i organitzar aules complementàries per a donar formació professional als nois i noies que acaben els seus estudis de secundària. Estes línies suplementàries de formació estan enfocades a l’economia circular, l’agricultura sostenible, cuina i nutrició i altres temàtiques que reforcen les capacitats i habilitats dels estudiants.

Els participants dels Corporate Games de Terrassa 2019 tindran l’oportunitat de conèixer el projecte i fins i tot unir esforços amb Controlpack per a desenvolupar esta iniciativa.

 

Pojecte de futur

Jofre Tessier de 33 anys, tècnic comercial de l’empresa Controlpack, ha estat un dels principals impulsors d’este projecte solidari. Jugador de futbol, l’última temporada a les files del CF la Sénia a Segona Catalana, amb títol també d’entrenador, va tenir la iniciativa, que va comptar amb el suport de l’empresa: “em vaig posar en contacte amb Samantha Peñalver, fundadora de l’ONG Born to Learn, i el passat mes de maig em vaig  desplaçar amb la meua parella a la zona del Kilimanjaro, sobretot a la població de Moshi, els vam portar 45 samarretes per a dos equips, i a més vaig tenir l’oportunitat de realitzar algunes sessions d’entrenament de futbol amb alguns nens i nenes, i d’ajudar els seus tècnics”.

Ara espera poder culminar este primer projecte solidari “necessitem uns 10.000 euros per a construir 4 o 5 aules, allà els terrenys tenen un cost força baix, i la mà d’obra és barata”. A l’estand dels Corporate Games confien trobar el suport necessari: “esperem rebre bastantes aportacions econòmiques, i seria important la implicació de més empreses, que amb el finançament per a la construcció d’una aula, tindria l’opció que portés el seu nom”. Jofre insistix en la necessitat de poder dur a terme este projecte: “els nens i nenes que acaben els estudis primaris no poden seguir amb els secundaris, amb la nostra aportació podríem donar ajudes a uns 150 nens”.

Tot i que encara no han pogut culminar este projecte, ja pensem en futures iniciatives: “tenim al cap la construcció d’un centre cultural i esportiu, que seria molt important per al desenvolupament de les futures generacions de la població”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article