HomeHistòriaArqueologiaDescobert un espai dedicat al culte religiós al jaciment de Sant Jaume...

Descobert un espai dedicat al culte religiós al jaciment de Sant Jaume d’Alcanar

La vint-i-dosena campanya del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica (GRAP) de la Universitat de Barcelona al jaciment de Sant Jaume d’en Serrà ha tret a la llum el que sembla ser una capella a dintre del palauet.

“Creiem que és una hipòtesi bastant fonamentada. El que tenim, per primera vegada, és un espai dedicat a les accions de caràcter sagrat. Possiblement, una petita capelleta dintre de la casa. Després de 22 anys de treball, encara no havíem trobat cap estructura que ens parlés d’un element tan important com és l’àmbit religiós”, ha explicat David Garcia, doctor en arqueologia i codirector de les excavacions.

En esta campanya també s’han localitzat materials ceràmics diferents dels que s’havien tret fins ara. Després d’excavar durant un mes, ara s’inicia el procés d’investigació i processament de la informació. “Així podem anar elaborant i produint coneixement de manera correcta. La col·lecció arqueològica que ha donat i que està donant Sant Jaume no la supera cap altre jaciment, de fet, és la millor d’este període de la Primera Edat del Ferro de tota l’àrea del nord-est de la península Ibèrica”, emfatitza David.

La campanya d’enguany s’ha dividit en dos fases: l’arqueològica i la de restauració, ja que els murs dels palauets s’han de conservar. De cara al futur, es planteja l’opció d’obrir al públic el jaciment durant tot l’any, paral·lelament a les excavacions, segons ha informat l’Ajuntament. De moment, només es pot visitar un cop a l’any en finalitzar la campanya d’excavacions.

Sant Jaume Mas d’en Serrà és el jaciment de la primera edat del ferro més ben conservat de tot Catalunya. Podria haver estat la residència d’un cabdill, un centre de poder polític i comercial de la zona del curs baix del Sénia durant el segle vii abans de la nostra era.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies