HomeEsportsTorna la crisi al bàsquet ebrenc

Torna la crisi al bàsquet ebrenc

Tot a punt per a l’inici d’una nova  temporada de bàsquet, i per a les Terres de l’Ebre no es pot afirmar que el final d’esta dècada siga gaire propícia. Com ja ha succeït en els darrers vint anys, el bàsquet femení seguix sense tindre continuïtat i consolidar-se. Enrerè queden altres èpoques brillants, quan al Cantaires a final de la dècada dels vuitanta va dominar la competició estatal, i va passejar el seu equip per Europa.

La renúncia de l’equip a les categories d’elit va donar pas a una altra etapa, on amb jugadores del planter el club tortosí va anar pujant categories, fins a instal·lar-se a la Primera Catalana en la dècada dels anys noranta. El bàsquet havia estat sempre referent a l’esport de les Terres de l’Ebre, i a principis dels anys vuitanta tenia un grup sènior d’equips només de la demarcació, pertanyents a clubs i empreses, com el CB Amposta, CB Cantaires B, Sant Agustí, SAMO.

 

Sense continuïtat

El segle XXI va començar amb el Cantaires mantenint el sènior femení, amb tres temporades incloent-hi la 2010/11 fins a la 2013/14, sense representació. En la temporada 2014/15, va tornar el bàsquet a Amposta amb el Bàsquet Terres de l’Ebre, que va competir durant tres campanyes consecutives. En la passada fins a dos equips, el Joventut Ulldecona i amb el retorn del Cantaires, es van inscriure en la competició territorial, però esta aparició dels dos equips només va tindre una temporada d’activitat, ja que enguany no s’han inscrit a la competició en no disposar dels suficients efectius per a afrontar el campionat amb garanties. Fins i tot es va produir un apropament entre els dos clubs, en un instant d’arribar a un acord semblant al que van protagonitzar la passada temporada el Cantaires i Rapitenc amb el sènior masculí, però finalment no es va poder concretar, i una temporada més, les Terres de l’Ebre, només tindran equips femenins en les categories inferiors amb jugadores del planter, la competició sènior s’ha quedat malauradament sense representació.

 

Els masculins a territorial 

Després de la renúncia del Cantaires una vegada concretat el seu descens de Copa Catalunya, el club tortosí ha decidit començar de nou des de baix, i jugarà a la territorial, on hi haurà també el Rapitenc, ara sense acord amb el Cantaires, amb el qual van formar la passada campanya un equip. També tornen dos poblacions amb tradició de bàsquet com Alcanar i la Sénia, mentre continua també l’activitat a Ulldecona, Móra d’Ebre i l’Ametlla de Mar. Al final seran un total de set equips ebrencs els que estaran en competició, tot en la més inferior de les categories catalanes, la territorial depenent de la delegació de Tarragona. No hi haurà tots els equips junts. En el grup 1, s’han inclòs el CB l’Ametlla de Mar, CB Cantaires, AES La Sénia Stockplus i CB Móra d’Ebre. En la primera jornada l’Ametlla de Mar rebrà el Bàsquet Teresianes B de Tarragona, el Cantaires es desplaçarà a la pista del CB Salou i es produirà el primer duel de rivalitat entre l’AES La Sénia i el CB Móra d’Ebre.

Al grup 2 hi haurà els altres tres equips, Eninter CB Alcanar, CB Rapitenc-Bear Química i Pitbox  Dinner Amposta, i en la jornada inaugural el CB Alcanar rebrà el CB La Selva B, el CB Rapitenc-Bear Química al Bàsquet L’Arboç i el Pitbox Dinner Amposta jugarà a la seua pista amb el CB Constantí Green.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies