HomeSense categoriaEl Tradicionàrius torna este cap de setmana a Roquetes amb l’homenatge a...

El Tradicionàrius torna este cap de setmana a Roquetes amb l’homenatge a Pete Seeger

El Festival de música d’arrel Tradicionàrius torna este cap de setmana, 13 i 14 de setembre, amb l’homenatge al mític cantant de folk nord-americà Pete Seeger, ja que enguany se celebra el centenari del seu naixement.

L’homenatge s’inaugura amb l’exposició Pete Seeger, el poder transformador de la cançó, en què es recullen les etapes principals de la seua figura i obra. Tal com explica Artur Gaya, un dels organitzadors del festival,Pete Seeger és un dels pioners en utilitzar la cançó popular com a eina de lluita pel medi ambient, per l’antibel·licisme, pels drets civils i socials de la gent”. També hi ha programada la projecció d’un documental sobre la vida del cantautor, es faran tallers oberts al públic on s’ensenyarà a cantar i tocar, però amb el repertori adaptat al català del cantautor.

L’homenatge clourà amb el concert de la formació Tren Seeger amb Cati Plana, a l’acordió, Sergi Tranzano, a la guitarra, Quique Pedret al baix i amb Arturo Gaya (veu) i que en el concert de Roquetes comptarà amb la participació del Cor Flumine i Montse Castellà. El regidor de Cultura, Sisco Ollé, insistix que Roquetes havia d’adherir-se a este centenari perquè Pete Seeger és el pare de la música folk: “És de justícia celebrar este esdeveniment com a reconeixement al pare de la música folk. Hi havíem de ser sí o sí” .

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies