HomeSocietatReactivada la construcció de dos nous parcs eòlics al Pinell de Brai,...

Reactivada la construcció de dos nous parcs eòlics al Pinell de Brai, Prat de Comte i Benifallet

Es reactiva la construcció de dos nous parcs eòlics entre la Terra Alta i el Baix Ebre. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) recull la sol·licitud de modificació d’utilitat pública dels parcs eòlics dels Aligars i també de la Tossa – la Mola d’en Pasqual, que estarien situats entre els termes municipals del Pinell de Brai, Prat de Comte i Benifallet i comportaren la construcció de disset nous aerogeneradors. Els moviments socials de la Terra Alta ja han encès totes les alarmes per a oposar-se a la construcció dels dos nous parcs a la comarca amb més implantació eòlica de tota Catalunya.

El parc eòlic dels Aligars estaria situat entre Benifallet, el Pinell de Brai i Prat de Comte, i comptaria amb una potència de 33,84MW mitjançant vuit grans aerogeneradors de 4,23MW de potència. Els aparells tindrien una alçada de 87 metres i un rotor de 117 metres de diàmetre. D’altra banda, el parc de la Tossa – la Mola d’en Pasqual estaria a cavall entre el Pinell de Brai i Prat de Comte i tindria una potència de 34,47MW distribuïda en nou aerogeneradors de 3,83MW, formats per torres de 87 metres d’alçada i un rotor de tres pales de 130 metres de diàmetre.

El BOE recollia la petició dels promotors de l’actualització de la declaració d’utilitat pública dels dos parcs. A la petició s’hi adjunta la relació de béns immobles afectats per la construcció dels parcs i s’obre el període de trenta dies des de la publicació per a presentar al·legacions al projecte.

La tramitació d’estos parcs va començar fa quinze anys, quan es va concedir a l’empresa Totvent 2000, SA l’autorització administrativa per a construir els parcs. Ara, però, la nova autorització d’utilitat pública ha estat presentada per dos empreses diferents: Parc Eòlic Los Aligars, SL i Parque Eólico La Tossa – la Mola d’en Pasqual SL, totes dos amb seu a Madrid i amb el mateix domicili social.

La petició de l’autorització d’interès públic no ha agafat d’imprevist als moviments socials de la Terra Alta, que s’oposen activament a la implantació de nous parcs eòlics a la comarca.
Algunes fonts han assegurat a este setmanari que “des de feia temps els promotors estaven visitant l’emplaçament i es veia moviment”. En este sentit, l’Ateneu Popular la Pastora i la Plataforma en Defensa de la Terra Alta es van reunir el passat 13 d’agost amb el Consell Comarcal. Després de la reunió, les dos entitats van emetre un comunicat on denunciaven “la passivitat” de l’ens comarcal en l’oposició a nous projectes eòlics i demanen que “es done compliment” a la moció que es va aprovar durant l’anterior mandat al Consell, on es refermava el compromís d’oposar-se a la construcció de nous aerogeneradors en una comarca on hi ha 184 aerogeneradors en funcionament.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 30

Últimes notícies