HomeSense categoriaMovem Jesús demana la instal·lació d’un Punt Lila durant les festes...

Movem Jesús demana la instal·lació d’un Punt Lila durant les festes de Sant Francesc

Movem Jesús defensarà en el ple de la Junta Veïnal de Jesús del proper dijous 19 de setembre una moció amb la que demana que s’instal·li un Punt Lila durant els actes nocturns de les festes de Sant Francesc. L’objectiu és que aquest sigui un punt de seguretat per a la prevenció de situacions de violència masclista i LGTBIfòbica. 

Movem proposa la instal·lació d’un estand fix, estable i transportable que ofereixi materials, informació, seguretat i anonimat a les possibles víctimes, que estigui a una distància prudencial de les fonts de soroll i en un punt d’accés fàcil per als serveis d’emergència policial i sanitària. La moció també demana que, prèviament a la celebració de les festes, l’EMD consensuï un protocol d’actuació amb els diferents agents implicats (serveis d’emergències, personal que intervé en l’organització i l’ordre, etcètera) i que es faci una reunió de coordinació. En acabar les festes, es demana la presentació d’un informe per conèixer les incidències registrades i les propostes de millora. D’altra banda, Movem Jesús ha promogut una segona moció amb la qual es reclamen millores en el servei de recollida d’escombraries i residus a l’EMD. El text arriba al ple subscrit per la resta de grups de la Junta Veïnal. ERC i PSC s’hi van afegir immediatament. Junts per Jesús no l’ha subscrit fins aquest mateix dilluns. 

La proposta d’acord que es portarà dijous a la junta reclama a l’Ajuntament de Tortosa que es facin les gestions pertinents perquè hagi una planificació adequada a les necessitats de recollida d’escombraries, que es posi un número adequat de contenidors per poder absorbir tota la brossa i que s’augmenti la freqüència de neteja dels carrers del poble. També es reclama que l’empresa que fa el servei recuperi l’horari nocturn de recollida i que s’instal·lin càmeres de videovigilància als punts de recollida d’escombraries on s’han detectat més actituds incíviques per part dels veïns.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies