HomeCulturaL’artista Oriol Fuster presenta al MNAC ‘Una gestió diferent del dolor’, després...

L’artista Oriol Fuster presenta al MNAC ‘Una gestió diferent del dolor’, després de cancel·lar-se al juny per la visita del Rei

El pròxim dijous 19 de setembre es presentarà al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el projecte Una gestió diferent del dolor de l’artista ampostí Oriol Fuster Cabrera, conegut artísticament com a ivaquexuta. L’obra va ser seleccionada a la convocatòria Art Jove de Patrimoni del 2018 i ha estat produïda pel MNAC i la Sala d’Art jove de la Generalitat.

El treball artístic de Fusté consistix en un recorregut sonor i textual alternatiu a les visites convencionals al MNAC i ho fa a través de 10 obres de la col·lecció que pretenen una actualització inclusiva de les narratives del museu. “És un recorregut alternatiu al Museu Nacional amb mirades de gènere, raça, capacitat, classe, colonialisme. Una actualització inclusiva de les narratives de la institució explicada majoritàriament per veus que són minoritzades en les narratives oficials”, explica Fuster. 

El treball Una gestió diferent del dolor consta de deu àudios –contes, assajos, periodisme, art sonor…– i l’obra es pot gaudir amb una ruta a peu autoguiada pel museu, full de sala i app mòbil en mà.  També des de casa, per mitjà de l’itinerari virtual i també pot gaudir-se únicament des del mòbil com a experiència literària multimèdia. El treball també oferix un àudio bonus d’homenatge a la trentena de persones voluntàries que han col·laborat en el projecte, que compta amb moltes veus de dones ebrenques. 

 

Presentació cancel·lada al mes de juny

El projecte de Fuster s’havia de presentar el passat mes de juny, però l’acte va ser cancel·lat precipitadament amb motiu de la visita que el rei Felip VI va fer al MNAC i que va comportar, per motius de seguretat, la cancel·lació de tots els actes previstos aquell dia al museu. En aquell moment Oriol Fuster va saltar a l’actualitat en escriure una carta al monarca reclamant-li els 100 euros que havia pagat pel bitllet d’avió per a poder estar a Barcelona el dia de la presentació del treball artístic al Museu. La frase “Felipe VI, me debes cien euros, tío” de Fuster va fer-se viral a les xarxes

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 44

Últimes notícies