L’Institut Dertosa, a punt de ser seleccionat per a cursar el Batxillerat Internacional

El centre porta dos anys treballant en el projecte educatiu i en l’adaptació de les instal·lacions i rebrà el comitè avaluador en els pròxims mesos

per L.B.

Tortosa, Edició Paper Setmanari l'Ebre

L’Institut Dertosa podria impartir el Batxillerat Internacional el pròxim curs
L’Institut Dertosa podria impartir el Batxillerat Internacional el pròxim curs | Núria Caro

L’Institut Dertosa porta dos anys treballant per a poder impartir a partir del curs 2020-2021 el Programa Diploma del Batxillerat Internacional (IB). El centre tortosí va ser seleccionat pel Departament d’Ensenyament com a candidat per a formar part de l’organització Batxillerat Internacional -que compta amb més de 4.000 centres acreditats a tot el món- i fa dos anys va formalitzar la sol·licitud oficial d’ingrés a l’organització Batxillerat Internacional, amb seu a Ginebra

Per a poder oferir els programes de l’IB i ser reconegut com un Col·legi del Món de l’IB, l’Institut Dertosa porta dos anys treballant amb el projecte educatiu per a adaptar l’organització del centre i les instal·lacions als requisits del Batxillerat Internacional. A finals d’any l’Institut Dertosa rebrà el comitè avaluador de l’IB que auditarà les instal·lacions i l’organització del centre per a determinar si el centre rep l’autorització definitiva com a Col·legi del Món de l’IB. “ Tot apunta que sí, que estem preparats”, assegura Joan Serra, director de l’Institut Dertosa.  En cas que la candidatura siga acceptada, l’institut començaria a impartir una línia de Batxillerat Internacional el pròxim curs 2020-2021. 

Per a accedir al Batxillerat Internacional, els alumnes hauran de passar unes proves d’accés específiques del Departament d’Educació.

Durant estos dos anys de preparació, la direcció del centre i el professorat que haurà d’impartir el programa Diploma de l’IB han rebut formació específica, ja que l’IB compta amb un currículum comú a tot el món. “Hem hagut de fer una sèrie d’adaptacions durant dos anys  i hem creat un grup de treball de professorat que han rebut formació pròpia del Batxillerat Internacional”, insistix Serra. A hores d’ara el centre està pendent que se’ls comunique oficialment les dates de l’avaluació definitiva que es realitzarà entre els mesos de novembre i gener. Des del centre asseguren que l’acreditació com a  Col·legi del Món de l’IB és “un compromís amb una educació internacional rigorosa i de qualitat que considerem important per als nostres alumnes” .

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article