HomeSense categoriaL’Ampolla reviu un any més el procés tradicional de la sega de...

L’Ampolla reviu un any més el procés tradicional de la sega de l’arròs

La 22a edició de la Festa de la Sega, que començarà a les 11 h, transformarà un any més el port pesquer en un sequer. Allí es mostrarà als visitants durant el matí de diumenge el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat fins al moment de l’ensacat.

Este procés s’inicia un cop es tenen les garbes d’arròs ja preparades, les quals es transporten amb el tiràs. A continuació, es desfan les garbes d’arròs, es mesclen amb palla i s’inicia el procés de trillar l’arròs. Un cop trillat l’arròs, es neteja el gra de la palla, fet que s’anomena despallar, amb forques, s’amuntega el gra i, mitjançant el ventat amb pales de fusta, se separen les restes de palla més petita i la pols del gra. Tot seguit, s’inicia el procés d’assecat, és a dir, s’amuntega  l’arròs i posteriorment es fan rieres amb els peus per a estendre totalment l’arròs sobre l’era, i s’asseca al sol. Un cop sec l’arròs, es neteja per últim cop el gra d’arròs, per a la qual cosa s’utilitza el crivell o sedàs, que a més abans també servia per classificar l’arròs. 

 

Degustació de tipus d’arrossos

El mateix dia també es duu a terme, a partir de les 11.30 h, una degustació de diversos tipus d’arròs, cuinats pels restauradors de l’Ampolla. A més, s’hi podran degustar postres i productes elaborats amb este cereal. Al mateix port també s’hi podrà veure com es cuina
l’arròs. 

Al llarg de la festa es podrà gaudir de la música tradicional de rondalla amb Suc d’anguila i lo Guardet Lo Cantador. 

 

Festival ebre terra de vent 

Coincidint amb les XX Jornades Gastronòmiques de l’arròs,  el dia 28 de setembre podrem gaudir de l’actuació de La Dinamo music on cycles, a partir de les 19 h, pels carrers de l’Ampolla.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 76

Últimes notícies