HomePolíticaSus Martí i Lluís Salvadó es mantenen a l'executiva nacional d’Esquerra Republicana

Sus Martí i Lluís Salvadó es mantenen a l’executiva nacional d’Esquerra Republicana

Els dirigents rapitencs d’ERC Sus Martí i Lluís Salvadó continuen com a membres de la nova executiva nacional del partit, que va ser elegida diumenge passat. Els ebrencs formaven part de la candidatura única encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, que ha rebut el suport de gairebé 9 de cada 10 militants, amb una participació del 57% dels 9.087 militants amb dret a vot. Lluís Salvadó passa de ser secretari general adjunt a vicesecretari de coordinació interna i serà responsable de l’organització interna i l’estructura territorial del partit, mentre que Sus Martí continua al capdavant de la secretaria d’organització.

En la mateixa jornada electoral han estat elegits, per a formar part del Consell Nacional del partit, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i l’ampostina Daniela Gil, que s’estrena.
El 28è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana va revalidar, amb un 88% dels vots emesos, la presidència d’Oriol Junqueras al capdavant del partit i la de Marta Rovira com a secretària general. Tots dos emprenen esta responsabilitat des de la presó i l’exili, per a “seguir construint una organització oberta i transversal, generosa però ambiciosa i prou forta per superar els reptes que el context ens ha situat al davant”, tal com deien en un article a Nació Digital.

El partit ha enfortit el tàndem format per Pere Aragonès i Marta Vilalta, escollits coordinador nacional i secretària general adjunta i portaveu, respectivament. “No ens callaran, no renunciarem a res i seguim lluitant. No volen que Junqueras i Rovira liderin aquest projecte i la militància els ha reforçat més que mai”, va valorar Vilalta En este sentit, Aragonès ha agraït la confiança rebuda per la militància i ha recordat que la “repressió, lluny d’afeblir-nos, ens fa més forts”.

Resposta a la sentència

D’altra banda, la segona Trobada Institucional de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, celebrada a la Ràpita, va acordar donar una “una resposta institucional ferma i contundent” a la sentència de l’1 d’octubre. Gaseni va afirmar que “hem de preparar-nos per a unes sentències que seran dures, i des de les Terres de l’Ebre haurem de donar una resposta institucional potent i de la mateixa proporcionalitat”. És per això que, segons l’alcalde, “s’està treballant amb una resposta d’ajuntaments i consells comarcals consensuada, ferma i decidida; perquè res serà igual després de les sentències”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies