HomeSense categoriaLluís Soler assumix la presidència de l'ACM, amb "l'objectiu prioritari" de crear...

Lluís Soler assumix la presidència de l’ACM, amb “l’objectiu prioritari” de crear una “única entitat” municipalista a Catalunya

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler (PDeCat), ha estat proclamat este divendres nou president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Soler ha estat escollit president i proclamat amb el 95% dels vots a favor (un total de 265 emesos, 253 a favor, 11 abstencions i un vot en contra), en substitució de David Saldoni, en la XXI Assemblea que l’entitat municipalista ha celebrat este divendres a Girona. La de Lluís Soler era l’única candidatura que es va presentar a la presidència de l’ACM.

Durant el seu discurs, el nou president de l’ACM ha afirmat que assumix el repte “des d’una gran responsabilitat i des de la màxima il·lusió possible amb la voluntat de retornar-ho amb treball incansable i amb perseverança”. “Seguirem treballant per enfortir l’ACM, des del millor del llegat que ens deixeu, i amb l’objectiu que esta entitat siga cada vegada més útil per als ajuntaments i la seua gent”, ha dit Soler.

L’alcalde de Deltebre s’ha marcat per al proper mandat l’objectiu prioritari de crear una única entitat municipalista a Catalunya, amb la fusió amb la Federació de Municipis de Catalunya, la FMC. Soler ha proposat que l’ACM assumisca “el lideratge de la transformació de l’organització municipal de Catalunya, des de la generositat, la mirada àmplia i la voluntat de sumar esforços i anar plegats amb la resta d’entitats municipalistes de Catalunya”.

Aprofitant la presència de la Consellera de al Presidència, Meritxell Budó, li ha fet saber que “volem ser protagonistes d’una llei moderna que posi en valor la funció dels ens locals” referint-se a la futura Llei de Règim Local. També ha insistit en la voluntat de ser “un aliat lleial i estratègic” amb la Generalitat però ha demanat més recursos i un empoderament per fer front als nous reptes: “No ho podem fer sense més eines ni tampoc sense més recursos”. “Volem seguir sent els primers i més propers, i necessitem abordar les reformes en els sistemes de finançament per seguir donant les màximes oportunitats, progrés i benestar a la gent del país”, ha dit. Finalment, també s’ha compromès a seguir fent de l’ACM una entitat compromesa amb el país, els drets i les llibertats.

En el seu primer discurs, Soler ha reivindicat el compromís del món local “amb l’anhel col·lectiu del poble català i amb les aspiracions d’un país que vol ser lliure”. “El municipalisme serà sempre un aliat del país, sempre que calga tornarem a sortir al carrer, pacíficament, democràticament i cívicament però carregats de raó i de voluntat democràtica”, ha afirmat el ja president de l’ACM que ha assegurat que “cap presó ni sentència injusta” podrà aturar “la voluntat del poble”. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha agraït el “suport explícit” dels alcaldes al procés havent hagut d’afrontar, també, “amenaces i repressió”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies