HomeSocietatLa Lliga contra el càncer distribuïx obsequis “tocant el cor” als pacients...

La Lliga contra el càncer distribuïx obsequis “tocant el cor” als pacients oncològics

Donar el suport necessari als malalts oncològics és un dels objectius de la Lliga contra el càncer a les Terres de l’Ebre, sovint poc visible per a la societat, tot i que al darrere hi ha un gran equip de voluntaris i voluntàries que treballen per a acompanyar els pacients durant el seu procés de quimioteràpia. “La ciutadania només veu la punta de l’iceberg, tots aquells actes populars i lúdics, com caminades, dinars o sopars que organitzem per a recaptar diners per a ajudar econòmicament alguns pacients” comenta el delegat de la Lliga contra el Càncer a les Terres de l’Ebre, Francesc Vallespí. Per això han volgut donar a conèixer els dos obsequis, un coixí i un braçalet, que repartixen als i les pacients de l’Hospital Verge de Cinta sota el lema “Tocant el cor”. 

Des del maig de 2018 s’han repartit a les pacients mastectomitzades gairebé 70 coixins en forma de cor. Esta forma permet que s’ajuste confortablement sota el braç, fet que reduïx el dolor de la incisió i disminuïx la tensió dels músculs de l’espatlla. Davant la bona rebuda de la iniciativa, des del juliol d’enguany s’ha distribuït el segon obsequi: els braçalets del cor. S’entreguen als malalts de càncer que porten PICC, és a dir, un catèter central inserit per via perifèrica. La doctora Montse Llobera explica que l’ús d’este catèter es dona als “pacients que fan quimioteràpia de llarga durada o presenten accessos venosos difícils, així com les pacients intervingudes per un càncer de mama, les quals només poden utilitzar un braç per als tractaments”. D’esta manera, amb una sola intervenció es poden fer analítiques, tractaments o proves i evitar les diferents punxades o molèsties que comporten els fàrmacs.

Este braçalet de tela elàstica, disponible en 5 talles diferents i amb diferents dissenys i gramatges, es posa al damunt del catèter per a protegir-lo i té una estètica més agradable que les benes que col·loquen des del centre hospitalari: “Els braçalets trauen la serietat d’un embenatge hospitalari i,  d’esta manera, no els recorda contínuament el tractament”.

Ambdós presents estan elaborats pel voluntariat que hi treballa des de Tortosa, Horta de Sant Joan i Bot. “La que sap cosir, cus, l’altra talla les teles i una altra s’ocupa de pesar la buata que hi ha dins el coixí” comenta Vallespí. Les voluntàries es reunixen els divendres amb el departament de cirurgia, que els informa sobre en nombre de pacients intervinguts. El dissabte, amb prèvia autorització del malalt o malalta, el voluntariat els visita per a donar-li informació sobre la lliga i lliurar-li l’obsequi.

Segons Llobera, es tracten uns 130 casos de càncer, amb tractament de quimioteràpia, a l’any a la regió de l’Ebre. Entre els més comuns es troben el càncer de pulmó en els homes i el de mama en les dones, mentre que en ambdós sexes hi ha el de còlon. “Este suport que duem a terme des de la lliga volem que arribe a tots els malalts de les Terres de l’Ebre” ha assegurat Vallespí. Per la seua banda, Llobera s’ha mostrat agraïda per la faena de l’entitat a l’hospital i ha fet arribar la bona experiència de les pacients amb els coixins: “Esperem que també passe el mateix amb els braçalets, perquè ja l’han provat més d’una trentena de persones i n’estan molt contents ”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 45

Últimes notícies