HomeSense categoriaPorts inicia les obres a la dàrsena pesquera del port de Deltebre...

Ports inicia les obres a la dàrsena pesquera del port de Deltebre per millorar el servei als pescadors

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat del tinent d’alcaldia de Deltebre Territori, Francisco Castro, el patró major de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Lluís Àngel Casanova, i la directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, Lídia Pino, ha visitat aquest dilluns les obres de reordenació de la dàrsena pesquera del port de Deltebre, amb l’objectiu de donar major qualitat de servei al sector pesquer. Gómez Comes ha valorat la inversió del projecte: ”Invertim 85.000 euros per adequar les instal·lacions i donar millor qualitat de servei, amb l’objectiu d’impulsar el sector pesquer i continuar posicionant el port de Deltebre com a motor econòmic del municipi i la seva àrea d’influència”.

 

Les obres

El projecte preveu reordenar la dàrsena pesquera per donar millor qualitat de servei al sector pesquer. Així, es construirà un nou accés directe a la dàrsena pesquera, ja que actualment l’entrada a la zona de pesca es fa pel vial interior del port que dona accés a la dàrsena esportiva. El nou accés anirà des de la rotonda que hi ha a la intersecció entre el carrer Urbanització Riumar III-J i la carretera T-340.

El vial es complementarà amb una illeta per distribuir el tràfic rodat, una vorera paral·lela a la calçada i una barra de control d’accés automatitzat a la dàrsena pesquera perquè els pescadors puguin accedir mitjançant una aplicació al mòbil. Després el nou espai s’urbanitzarà amb diferents paviments i se senyalitzarà verticalment i horitzontalment. A més, a l’interior de la vorera es farà una vorada enjardinada per tal que el conjunt quedi més integrat entorn del Delta. Joan Pere Gómez Comes ha dit que “des de l’Administració portuària potenciem l’activitat pesquera de Deltebre, millorem la mobilitat, donem major qualitat de servei als pescadors i continuem integrant el port al voltant del Delta de l’Ebre”.

El moll pesquer s’adequarà per atendre millor les embarcacions i els pescadors amb la renovació de les defenses, els norais i les escales de salvament. Els pantalans flotants de fusta on amarren les embarcacions es renovaran amb la millora de l’estructura i l’adequació de les plaques de fusta. A les casetes que tenen els pescadors per guardar els estris de pesca es faran unes noves canalitzacions per recollir millor les aigües pluvials. A més, es crearà una nova xarxa per a la recollida d’aigües pluvials davant d’aquestes casetes. L’espai on es deixen les xarxes de pesca es reordenarà i s’adequarà a les necessitats dels pescadors.

En matèria ambiental, el mòdul per a la recollida dels olis usats de les embarcacions pesqueres es canviarà per un nou model amb major capacitat i l’espai s’adequarà a les noves dimensions del punt net de recollida d’olis.

Les obres han començat pels enderrocs dels paviments i les voreres i l’obertura de les rasses per a les noves canalitzacions de serveis.

 

Nova llotja de peix

Un cop finalitzada la visita, el gerent de Ports de la Generalitat i el patró major de la Confraria han explicat que s’anaven a reunir per abordar el projecte de la futura llotja de peix que es vol construir l’any vinent dins del port de Deltebre per atendre les noves necessitats dels pescadors.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 20 = 26

Últimes notícies