HomeSense categoriaNova edició de Sempre Acompanyats per abordar la soledat no volguda

Nova edició de Sempre Acompanyats per abordar la soledat no volguda

L’Ajuntament de Tortosa, juntament amb l‘Obra Social La Caixa i Creu Roja Tortosa, mantenen un any més el programa Sempre Acompanyats, que treballa per detectar i resoldre les situacions de soledat no volguda que afecten la gent gran de la ciutat. Per donar a conèixer aquest programa, al llarg de l’octubre duran a terme diverses activitats coincidint amb el dia internacional de la gent gran, que es commemora l’1 d’octubre.

L’objectiu d’aquestes activitats és donar visibilitat a una realitat que cada vegada afecta més persones i facilitar que puguen afegir-se al programa. Segons ha explicat Cilveti, “moltes vegades la part més difícil és explicar que es produeix aquesta situació de soledat, perquè algunes persones la viuen com un fracàs i continua tenint un punt d’estigmatització”. Segons ha apuntat, els estudis existents revelen que el perfil majoritari de gent gran que viu sola són dones majors de 80 anys, vídues, tot i que els hòmens viuen aquesta situació amb un sentiment més negatiu. Actualment, al voltant de 75 persones formen part d’aquest programa. 

De la seua banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït el treball conjunt que l’Ajuntament fa tant amb l’Obra Social La Caixa com amb Creu Roja Tortosa, però també amb la col·laboració d’entitats socials, comercials i veïnals de la ciutat, que conformen una xarxa de detecció d’aquestes situacions de soledat no volguda. A més, ha destacat la tasca assistencial que fa la Policia Local de Tortosa i també la que fa l’empresa Aigües de Tortosa amb el programa Aigua Zero, pioner a Catalunya, que mitjançant la telelectura instal·lada a tot el municipi ajuda a detectar possibles situacions d’emergència si no hi ha consum d’aigua al domicili d’aquestes persones. 

Les activitats arrancaran el 28 de setembre a la tarda, amb activitats intergeneracionals i una xocolatada a la pèrgola de Jesús. El 5 d’octubre al matí tindrà lloc una actuació de la banda municipal de música de Tortosa i un vermut a la plaça de Barcelona. També hi haurà tres conferències relacionades amb aquesta problemàtica: dimecres 9, al Casal Tortosí; divendres 11, a l’associació de dones de Sant Llàtzer; i dimecres 23, al Patronat. La última activitat consistirà en la representació de l’obra teatral ‘Entre Versos i Marsillach’, a l’auditori Felip Pedrell. 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 9

Últimes notícies