HomeSense categoriaEl Parlament insta a la Generalitat a prohibir els actes taurins

El Parlament insta a la Generalitat a prohibir els actes taurins

El Parlament de Catalunya  s’ha posicionat a favor de la prohibició de les festes amb bous. Este dijous en l’última jornada del debat de política general es va aprovar una proposta de resolució presentada pel grup de Catalunya en Comú-Podem que demana l’abolició dels actes taurins a tot Catalunya i insta al govern català a realitzar els canvis necessaris en la llei que regula les festes tradicionals amb bous i en la normativa de protecció dels animals per a què es deixen de celebrar correbous a Catalunya. Esta proposta de resolució es va aprovar amb 50 vots a favor, 61 abstencions i 7 vots en contra, entre ells els dels quatre diputats ebrencs, els republicans Lluís Salvadó, Irene Fornós i Alfons Montserrat i la diputada de Junts per Catalunya Mònica Sales.

El resultat de la votació aprovada àmpliament al Parlament ha trobat la ràpida reacció a les Terres de l’Ebre. Els alcaldes i diputats d’Esquerra Republicana explicaran este divendres les accions que emprendran arran de la votació sobre els correbous al Parlament i ho faran en un acte a la zona del Castell d’Amposta. El PDeCAT i el PSC a les Terres de l’Ebre,  han emès sengles comunicats posicionant-se al costat dels aficionats . Els nacionalistes, que han recordat que la seva diputada Mònica Sales ha votat en contra de la proposta, s’han reunit per analitzar la situació i han anunciat que defensaran els correbous “on faci falta com a element cutural de les Terres de l’Ebre. Sales ja ha proposat també crear un “front comú d’alcaldes i regidors per a la defensa dels correbous”, a més de “sumar conjuntament” amb l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre.

Per la seva banda, els socialistes han subratllat la dimensió econòmica d’un “esdeveniment extraordinari, propi de les arrels profundes de Catalunya i les Terres de l’Ebre”. Recorden que el sector reporta “llocs de treball” i “patrimoni genètic incommensurable de lacria i selecció” els animals. També remeten a les referències històriques de celebracions amb bous en municipis ebrencs, com a part de la “nostra activitat econòmica” de transformació agrícola. El primer secretari del PSC ebrenc, Manel de la Vega, ha argumentat que els bous “formen part de la nostra cultura popular i tradicional”, així com de la “identitat com a poble”. “Per això cal preservar i garantir la seva pervivència”, ha tancat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies