HomeSense categoriaAlcanar torna al temps dels ibers amb Tyrika

Alcanar torna al temps dels ibers amb Tyrika

 Alcanar torna a viatjar als seus orígens durant el cap de setmana del 28 i 29 de setembre. El festival Tyrika, permetrà al visitant submergir-se en la vida dels  ibers, a través de recreacions històriques, recreacions virtuals, espectacles, animacions, música, tallers i activitats infantils. Enguany, l’epicentre de l’activitat es desplaçarà del nucli antic d’Alcanar al voltant del poblat de la moleta del Remei “per motius logístics i per la seua coincidència amb la preparació de les festes Quinquennals”, ha explicat el regidor de Turisme, Jordi Monfort. “Quan acabe Tryika serà moment de fer balanç però pensem que és el lloc ideal,  ja que hi vivien els nostres avantpassats ibers fa més de 2000 anys, i per tant, l’escenari idoni per a recrear-hi totes les propostes pedagògiques i espectacles”.

En aquest entorn privilegiat es podrà gaudir de la recreació història Històries vora de la llar, la visita teatralitzada Els últims dies de Tyrika  o l’espectacle nocturn L’ocàs del guerrer. Els espectadors també podran veure com es construïx un forn siderúrgic i viure en directe el procés de reducció i treball de forja o fins i tot apropar-se a l’època ibera amb ulleres de realitat augmentada gràcies a la recreació virtual.

Per aguditzar els sentits es comptarà amb Altiplans, l’actuació musical d’una obra creada especialment per a l’ocasió per Juanjo Villarroya, director de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar. Els menuts podran participar de diferents activitats i tallers que els aproparan a la cultura iber d’una manera lúdica i pedagògica. D’altra banda, també hi haurà taverna ibèrica i una ruta gastronòmica pels restaurants d’Alcanar que oferiran menús ibers.

L’objectiu de Tyrika és apropar d’una manera lúdica i festiva la cultura ibèrica a la nostra societat. Enguany  la vessant acadèmica de Tyrika estarà protagonitzada per una conferència a càrrec de l’arqueòleg director de les excavacions del jaciment de Sant Jaume – Mas d’en Serrà, el doctor David Garcia i Rubert presentarà els treballs realitzats en la campanya d’excavació del passat mes d’agost en tres jaciments del Complex de Sant Jaume d’Alcanar.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 95

Últimes notícies