HomeSense categoriaL’Ajuntament de l’Aldea comprarà l’antic magatzem de pinsos de la cooperativa i...

L’Ajuntament de l’Aldea comprarà l’antic magatzem de pinsos de la cooperativa i hi farà un auditori

L’Ajuntament de l’Aldea va aprovar en el Ple Municipal del passat 19 de setembre la creació d’una partida pressupostària per a l’adquisició del l’antic magatzem de pinsos de la cooperativa de l’Aldea. L’operació, quantificada en 245.869 euros, es materialitzarà en dos anualitats: un primer pagament de 157.000 euros este 2019; i un segon de 88.900 al 2020. “Mai cap govern, ni municipal, ni provincial, ni de Catalunya ni de l’Estat haurà fet tant per la cooperativa i els impositors entrampats, com este Govern municipal amb l’adquisició d’este magatzem”, ha defensat l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo (Junts).

La compra d’este immoble, situat just al costat de la plaça dels Segadors, suposarà una important injecció econòmica per a la cooperativa aldeana que torna a viure una situació econòmica compromesa. “Gràcies a esta compra evitarem que la cooperativa haja de tancar a 31 de desembre i que els impositors entrampats puguen cobrar la part que els pertoca enguany”, defensa Royo. Segons l’alcalde, malgrat que l’adquisició del magatzem suposa una important inversió econòmica per a les arques municipals, la inversió permetrà no només salvar la cooperativa i permetre el retorn dels estalvis als impositors, sinó que el poble de l’Aldea se’n veurà beneficiat amb un nou equipament de 988 m2.

El Govern de l’Aldea hi preveu ubicar un nou auditori municipal i, de fet, està cercant finançament per a poder-lo fer realitat. “És un lloc idoni, ja que just al costat hi ha l’escola de música i la plaça dels Segadors”, explica l’alcalde, que també defensa que la construcció de l’auditori en esta zona és el primer pas per a començar a descentralitzar els nous equipaments que es vagen construint per diferents punts de l’Aldea. Segons Royo, l’operació no comprometrà les arques municipals, ja que just al mes d’agost van rebre una injecció econòmica de 236.258 euros en concepte d’impost de construccions, corresponent a l’ampliació de la planta de Saica Pack a l’Aldea. 

 

Encàrrec d’una auditoria de comptes 

Una altra de les decisions que ha pres el Govern municipal, que en pocs dies complirà els primers 100 dies en el càrrec, ha estat l’encàrrec d’una auditoria externa sobre l’estat de comptes municipal.  “Volem saber quina és la realitat dels comptes i que ho sàpiga també la ciutadania. És una acció de transparència”, diu Royo, que ha explicat que si bé l’anterior Govern d’ERC havia dit en campanya que l’Ajuntament disposava d’una caixa de 700.000 euros, el 15 de juny, quan Royo va assumir-ne l’alcaldia, només quedaven 370.000 euros al calaix. Segons el portaveu d’ERC, esta reducció es deu al pagament de proveïdors. Royo ha dit que no descarta realitzar més endavant una auditoria sobre la gestió de l’anterior govern municipal. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 28

Últimes notícies