HomeSense categoriaLluís Soler fa efectiva la renúncia al Ple de la Diputació i...

Lluís Soler fa efectiva la renúncia al Ple de la Diputació i serà substituït per Meritxell Roigé

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha fet efectiva avui la renúncia al Ple de la Diputació de Tarragona. Soler renuncia al càrrec de vicepresident segon i a la presidència del Patronat de Turisme per a centrar els seus esforços en la presidència de l’Associació Catalana de Municipis, càrrec que va estrenar el passat divendres 20 de setembre. “El meu compromís amb Deltebre i la presidència de l’ACM, m’impedeix complir les tasques com voldria. L’acumulació de càrrecs és incompatible amb l’esperit de servei públic i la màxima dedicació”, ha afirmat Soler a través d’una piulada a les xarxes socials.

Amb la renúncia de Soler, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha confirmat que en breu entrarà a formar part del govern de la Diputació de Tarragona com a vicepresidenta segona i en substitució de l’alcalde de Deltebre. Roigé ha afirmat que assumix el nou càrrec amb il·lusió i que formar part del govern de l’ens supramunicipal serà “més beneficiós per a Tortosa”. “És important per a la ciutat, i més tenint en compte que ara no hi havia cap diputat provincial de Tortosa, perquè la Diputació a dia d’avui té molts recursos per a ajudar als municipis”. Va posar com a exemples la implicació de la Diputació de Tarragona en les obres del complex esportiu Win i l’actual millora de la carretera de Bítem. 
Roigé ha negat que el seu nomenament puga afectar negativament la ciutat quant a dedicació, tot recordant que alcaldes com el de Tarragona, Amposta o Salou també formen part de la Diputació. 

La vicepresidència segona que ocupava Soler portava implícita la presidència, per primera vegada per a les Terres de l’Ebre, del Patronat de Turisme de la Diputació. Roigé preveu agafar també en principi este testimoni, però no ho ha confirmat del tot perquè primer vol tractar la qüestió amb el grup del PDeCAT – al govern amb ERC- a l’ens supramunicipal. El Patronat de Turisme gestiona un pressupost gens menyspreable d’uns 8 milions anuals. Segons fonts del ple, també hi aspiraria l’alcalde de Salou, Pere Granados, però el fet que s’haja acceptat per primer cop des del Camp de Tarragona que la tutela del Patronat recaiga en un polític de les Terres de l’Ebre, convida a pensar que hi puga haver continuïtat amb Roigé, que, això sí, ha confirmat a este setmanari que per a exercir de vicepresidenta segona  de la Diputació dixarà el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Roigé va recuperar per a les Terres de l’Ebre la simbòlica presidència del CAT -l’ens que gestiona el minitransvasament de l’Ebre- després de 15 anys amb presidents del Camp de Tarragona, però en este cas el càrrec no li haurà durat ni un any. Al novembre del 2018 va substituir l’exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Això sí, Roigé ha tingut temps de fer efectiva la rebaixa de la concessió vigent d’aigua del riu, que ha passat de 100.27 hm3 a 94,71 hm3 anuals.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies