HomeEsportsEls millors escaladors catalans van competir al Rocòdrom del pavelló de Ferreries

Els millors escaladors catalans van competir al Rocòdrom del pavelló de Ferreries

Els millors escaladors de Catalunya es van reunir el passat cap de setmana per competir al campionat de Catalunya d’escalada de Dificultat, celebrat al Pavelló Municipal de Tortosa, organitzat per la UEC Tortosa, que a més va representar l’estrena del nou espai habilitat, de 12 metres d’alçària i més de 7 d’amplada, que permet habilitat, que permet habilitat set noves línies d’escalada. En esta edició, van desplaçar-se escaladors i escaladores d’arreu de la península.

Els escaladors més joves de les categories sub 12, sub 14 i sub 16 van obrir el campionat amb les fases classificatòries i posteriorment les finals. Destacar en la categoria sub 14, la victòria d’Alba Navarro i en veteranes de Natàlia Lanau de la UEC Tortosa.

Després de guanyar els darrers Campionats de Catalunya d’escalada en bloc i de velocitat, Rut Casas (Grup Excursionista Manlleu), va demostrar que també se li dóna bé l’escalada de dificultat i es va emportar el Campionat de Catalunya d’escalada d’aquesta modalitat. D’aquesta manera tanca els tres campionats de Catalunya d’escalada fent el triplet de victòries. Aida Torres (Centre Excursionista Torelló) després d’emportar-se una segona posició al campionat d’escalada en bloc, repeteix podi al de dificultat. Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) va tancar el podi femení. Les tres escaladores són membres del CTEEC (Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de la FEEC).

El podi masculí també va ser molt disputat i fins a les finals no es van decidir els tres primers classificats. Pau Galofré (AE Deu Dits), membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva va ocupar el primer lloc. El jove escalador i membre del CTEEC, Hèctor Kazan (Grup Excursionista Manlleu) va ocupar la segona posició després de proclamar-se sub campió d’Europa juvenil de bulder. Àlex Hernández (Club Esquí Berguedà), també membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, va ser el tercer classificat.

L’entrega de premis va anar a càrrec de Jordi Merino (President de la FEEC), Meritxell Roger (Alcaldessa de Tortosa), Jaume Trilla (President de la UEC Tortosa) i Cinta Espuny (representant territorial de la Secretaria General de l’Esport).

La Paraescalada dins el Campionat de Catalunya

La categoria d’escalada per a les persones discapacitades també va entrar dins el Campionat. Catalunya és la primera comunitat autònoma que ha integrat la paraescalada dins d’un campionat d’escalada.

Albert Guàrdia (Club Excursionista Sant Quirze), Eloi Vila (CE 2×2 Santpedor) i Georgina Segarra (AE Muntanyencs d’Arenys de Munt), van ser els tres guanyadors del campionat d’aquesta categoria. Dins la secció de limitació de moviments, Marc Puig (AE Matxacuca) va ser el guanyador.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies