HomeSense categoriaCompromís per a traslladar la llotja de peix de Deltebre al Port...

Compromís per a traslladar la llotja de peix de Deltebre al Port de Riumar

La llotja de peix de la Confraria de Pescadors Sant Joan de Deltebre es traslladarà fins al Port de Riumar, segons l’acord a què han arribat els pescadors i l’Ajuntament de Deltebre amb Ports de la Generalitat, que ha començat a estudiar la ubicació i les dimensions que tindrà la nova llotja.

Actualment la subhasta de peix de la Confraria de Sant Joan es realitza a les instal·lacions que la confraria té al nucli urbà de Deltebre, a una distància de més de 10 quilòmetres del port, i amb els inconvenients que això representa d’haver de transportar les captures abans de ser subhastades.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, va reunir-se amb els pescadors i va anunciar el compromís de construir la nova llotja al Port de Deltebre. “Esta era una decisió difícil, que havíem d’estudiar, però després de reunir-nos amb el sector, veiem que és una necessitat real i que els pescadors de Deltebre necessiten tindre la llotja on està el moll de pescadors dins del recinte del port”, va assegurar el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez. Segons Gómez, es farà una llotja “adequada als nous temps i al volum de captures de peix i de barques que té Deltebre”. El projecte, però, també tindrà en compte la futura ampliació del port. Actualment la flota pesquera de Deltebre està formada per 17 barques, però en el Pla especial del Port De Deltebre -pendent de l’aprovació provisional- es preveu que es puga ampliar fins a un màxim de 37 embarcacions. El patró major de la Confraria de Sant Joan de Deltebre, Lluís Casanova, s’ha mostrat satisfet amb
l’acord assolit i ha insistit que “és una necessitat tindre la llotja al port i així estalviar-nos el transport. Ara tenim a Ports de part nostra i això és un gran pas endavant”. Per part de l’Ajuntament de Deltebre, s’ha celebrat també el compromís de construir una nova llotja al Port i evitar així el desplaçament i el transport de les captures. La previsió és que la llotja es puga construir l’any que ve.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies