HomeSense categoriaEl CatSalut aprova la compra de Gecohsa i la creació de Salut...

El CatSalut aprova la compra de Gecohsa i la creació de Salut Terres de l’Ebre

El Servei Català de la Salut comprarà Gecohsa i assumirà la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre mitjançant la nova empresa pública Salut Terres de l’Ebre. Així ho ha aprovat esta setmana el Consell de Direcció del CatSalut, donant resposta al compromís del Govern que porta sobre la taula ja fa dos anys, i que ja va anunciar el conseller Toni Comín l’abril del 2017, i que va revalidar la consellera de Salut, Alba Vergés, en una visita a Móra d’Ebre a principis d’any. 

La gestió de l’Hospital de Móra d’Ebre en mans de la Generalitat ha estat una reivindicació constant entre els ajuntaments de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, sobretot després que l’Ajuntament de Reus -propietari de Gecohsa, actual gestora de l’hospital- desviés vuit milions d’euros del fons de reserva del centre. Ara, el Servei Català de la Salut adquirirà Gecohsa al consistori reusenc, per un preu encara per a concretar, i crearà la nova empresa pública Salut Terres de l’Ebre, que assumirà la gestió de l’hospital de la Ribera d’Ebre amb la participació d’organismes del territori.

La compra es materialitzarà abans d’acabar l’any; i ja de cara al 2020, l’empresa Salut Terres de l’Ebre podria començar a operar com a gestora del centre, que tindrà un pressupost, una direcció i un pla d’inversions independent, per primer cop des de la seua entrada en funcionament l’any 1988. D’esta manera, l’Hospital de Móra d’Ebre quedarà desvinculat completament de l’Ajuntament de Reus i del conglomerat d’empreses del grup SAGESSA, tal com reclamaven des de fa temps els alcaldes de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i també els professionals del centre i el comitè d’empresa.

 

El consell de la ribera d’ebre, satisfet 

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha emès un comunicat en què expressa la seua “satisfacció” amb la compra de Gecohsa i la creació de Salut Terres de l’Ebre. L’ens comarcal defensa que “el Departament de Salut dona resposta a una reivindicació històrica a la comarca”. 

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha assegurat que “és una bona notícia” per al territori, tot i que -en declaracions a Ràdio Móra d’Ebre- va recalcar que encara no s’han donat a conèixer oficialment “els estatuts de la nova empresa” ni tampoc “la representació i la veu que hi tindrà el territori”. En este sentit, Piñol ha assegurat que demanarà una reunió amb els responsables del CatSalut per tal de conèixer quin paper tindran els ens, com ara els ajuntaments o els consells comarcals de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, en la gestió de l’hospital.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 68

Últimes notícies