HomeSense categoriaEls Muntells s’oferix per a ser la subseu del Delta del...

Els Muntells s’oferix per a ser la subseu del Delta del museu ebrenc del bou brau

Una volta el Museu de les Terres de l’Ebre ha avalat la idea de fer un museu sobre el brou brau i la seua història i impacte al territori, i aprofitant la polèmica actual, l’Ajuntament dels Muntells ha fet un pas endavant i s’ha ofert per a acollir la subseu del Delta d’este projecte museogràfic, que en preveu un altre als Ports -probablement a Alfara-, per tal d’ubicar una subseu a cada Parc Natural on els braus han tingut un paper destacat sobre l’ecosistema.

Al final del segle XIX, els bous van jugar un paper clau en la transformació del delta de l’Ebre. L’alcalde dels Muntells, Rafael Porres, va justificar l’oferiment perquè sempre hi ha hagut ramats de bous per les finques al voltant del poble i perquè la festa del bou és clau en la festa major dels Muntells i de la resta de pobles deltaics. 

“Per a nosaltres, en un moment com el que estem passant ara, és una gran alegria, i tindran tot el nostre suport per a tindre el millor museu possible”, va agrair el ramader Paco Palmer, impulsor de l’associació de criadors. “Tan malament està Catalunya que han de prohibir-hi els bous? No hi ha altres prioritats? Confio que ho reconduiran”, va opinar l’històric ramader Lo Xarnego. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 74 = 77

Últimes notícies