HomeSense categoriaLa fundació La Caixa aporta 4.000 euros per a la confecció dels...

La fundació La Caixa aporta 4.000 euros per a la confecció dels vestits pel Casament Reial de Gandesa

Gandesa es prepara per a l’edició més especial de la Farsa de Gandesa, que tindrà lloc els dies 19 i 20 d’este mes. Enguany se celebren els 700 anys del casament reial entre l’Infant Jaume de Catalunya i Aragó i la princesa Elionor de Castella. 

Perquè l’edició siga memorable, l’Ajuntament de Gandesa i la fundació bancària La Caixa han signat un conveni per a l’elaboració i la confecció dels vestits de la festa de recreació història. La fundació bancària aporta 4.000 euros per a cobrir les despeses de la compra de la roba i l’arranjament dels vestits d’època que lluiran els actors i figurants de la representació. La confecció dels vestits anirà a càrrec de modistes de la població, amb el suport de l’associació La Dona Gandesana.

La festa de recreació històrica de Gandesa rememora l’intent fallit d’unificar dinàsticament els regnes d’Aragó i de Castella amb el casament de l’infant Jaume, de Catalunya i Aragó, i la princesa Elionor, de Castella i Lleó. La cerimònia va celebrar-se a Gandesa l’any 1319, però el nuvi, a causa de la seua vocació religiosa, va deixar la princesa al peu de l’altar, amb la qual cosa ni el matrimoni ni la unió dinàstica van arribar a consumar-se. Este fet, conegut popularment com la farsa de Gandesa, complix enguany el 700 aniversari, per la qual cosa l’Ajuntament i les entitats de la ciutat han organitzat una celebració especial durant dos dies.
Els actes que s’han preparat impliquen la participació d’un centenar de persones del municipi en qualitat d’actors i figurants de la representació del casament, a banda d’un seguit de grups d’animació i artistes que participaran en els actes complementaris, així com artesans i paradistes que oferiran les seues mercaderies al Mercat de Productes de Proximitat. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies