HomeMeteorologiaL'Observatori de l'Ebre monitoritzarà i modelarà les pertorbacions de la ionosfera

L’Observatori de l’Ebre monitoritzarà i modelarà les pertorbacions de la ionosfera

L’Observatori de l’Ebre-Universitat Ramon Llull ha aconseguit finançament per detectar, monitoritzar i modelar les pertorbacions ionosfèriques. El projecte MIRA proposa ampliar el coneixement dels efectes de l’activitat solar sobre la ionosfera i el camp magnètic terrestre.

Permetrà dissenyar sistemes d’alerta i mitigar els efectes dels esdeveniments de meteorologia espacial. El projecte està liderat pels investigadors Estefania Blanch i David Altadill, durarà tres anys i està finançat per l’Agència Estatal d’Investigació. L’Observatori ha va aconseguir finançament de l’AEI per estudiar la sequera a través de dades de satèl·lit i per estudiar els impactes de la meteorologia espacial damunt les xarxes de transport elèctric.

El grup de recerca que lidera el projecte MIRA té una llarga trajectòria i experiència en la detecció i monitorització de les irregularitats ionosfèriques. Ho avalen publicacions científiques en revistes internacionals de primer nivell i projectes internacionals anteriors que han aconseguit en convocatòries de la Comissió Europea, l’Agència Espacial Europea i l’OTAN.

La meteorologia espacial estudia l’activitat solar, els efectes que produeix sobre la Terra i permet predir possibles impactes al planeta, especialment en els sistemes biològics i tecnològics. Les irregularitats ionosfèriques són variacions de densitat de plasma ionosfèric que poden afectar significativament el sistemes tecnològics basats en senyals radioelèctrics.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 50

Últimes notícies