HomeSense categoriaDeltebre acollirà el II Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat

Deltebre acollirà el II Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat

Els dies 23 i 24 d’octubre, més de 200 professionals del sector ecoturístic català es reuniran a Deltebre en el II Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat, amb el repte de trobar propostes que permetin oferir un ecoturisme de qualitat durant tot l’any. Així, durant els dos dies, s’oferirà una profunda mirada del sector per afavorir les destinacions i espais naturals amb un repartiment més equilibrat de visitants al llarg de l’any.

En aquesta edició, i sota el lema “Ecoturisme tot l’any”, s’ha dissenyat un programa molt ambiciós per promoure la reflexió, el debat, la inspiració i la col·laboració, i que es nodrirà de les aportacions, l’experiència i el coneixement de professionals reconeguts del món de l’ecoturisme. El Fòrum es converteix, així, en una gran ocasió per intercanviar idees, crear sinergies, cercar noves oportunitats i descobrir de prop el Delta de l’Ebre, sent aquesta una destinació pionera i consolidada en matèria d’ecoturisme.

Héctor Ceballos-Lascuráin, considerat pare del terme “ecoturisme”, i Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de TV3 i Catalunya Ràdio, són alguns dels grans noms que formaran part d’una cita única on participaran prop de 30 ponents i referents nacionals i internacionals. En aquest sentit, el programa del II Fòrum ENS comptarà amb dues taules de debat, tres sessions de treball participatives, diverses ponències i una àgora de projectes on es donaran a conèixer una desena d’iniciatives inspiradores d’arreu del país i que realitzen propostes imaginatives per ajudar a aportar solucions i crear relacions entre els assistents.

Els participants també podran descobrir el Delta de l’Ebre a través de la seva gastronomia i de diferents activitats a la natura, com ara una sortida ornitològica, una ruta amb vaixell per l’Ebre, una ruta fins al Far del Fangar, un passeig en caiac pel riu i, fins i tot, un curs de supervivència en un hipotètic futur sense petroli. Com a novetat, i amb la intenció de fomentar una mobilitat més sostenible, enguany els assistents podran gaudir de bicicletes convencionals o elèctriques; una iniciativa en coordinació amb l’Associació d’Empreses Turístiques del Delta de l’Ebre.

Considerat com l’esdeveniment més important de l’ecoturisme a Catalunya, el Fòrum ENS és una trobada estratègica biennal organitzada per Turisme de la Generalitat de Catalunya, impulsada per la Taula d’Ecoturisme de Catalunya i que compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Deltebre i l’Associació d’empresaris del Delta de l’Ebre. La primera edició va tenir lloc l’any 2017 a la Garrotxa i va comptar amb la participació de 200 professionals del sector ecoturístic.

Els interessats en assistir-hi encara poden realitzar la seva inscripció fins la setmana vinent o fins a completar l’aforament limitat previst. Les inscripcions es poden realitzar a través del web ensforum.cat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies