HomeSense categoriaEl projecte Tiquet Fresc del Consell Comarcal del Baix Ebre rep el...

El projecte Tiquet Fresc del Consell Comarcal del Baix Ebre rep el suport de l’Obra Social “la Caixa”

El projecte Tiquet Fresc del Consell Comarcal del Baix Ebre rebrà enguany una aportació de 20.000 euros per part de l’Obra Social “la Caixa”, que ha renovat el compromís de col·laboració amb l’ens comarcal per tal d’atendre les necessitats bàsiques d’alimentació de la població més desfavorida de la comarca. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el director d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, han signat aquest matí el conveni que regula la col·laboració econòmica entre ambdues institucions i, tot seguit, han visitat un parell d’establiments comercials de Roquetes que col·laboren amb el Tiquet Fresc. 

Enguany, el Consell Comarcal del Baix Ebre destinarà 48.175 euros al projecte Tiquet Fresc, una iniciativa que permet complementar la dieta de les persones que es troben en el llindar de pobresa amb productes frescos. “Des dels Serveis Socials del Consell hem constatat que ha augmentat el nombre de persones que necessiten ajuts per menjar, per la qual cosa impulsem el projecte del Tiquet Fresc, el considerem un servei públic”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre. Faura ha valorat molt positivament la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’ en aquest projecte, ja que permet fer-lo arribar a un major nombre de famílies de la comarca. 

Per la seua banda, el director d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, ha destacat que el suport a les persones en risc d’exclusió social és un objectiu compartit entre el Consell Comarcal i l’Obra Social “la Caixa”. “Per això ens complau renovar la nostra col·laboració amb aquest magnífic programa social del Baix Ebre”, ha assenyalat Macià. 

Actualment, hi ha una seixantena d’establiments comercials del Baix Ebre adherits al Tiquet Fresc, que disposen d’un adhesiu que els identifica com a establiments col·laboradors. En aquests comerços, els beneficiaris del projecte poden adquirir peix, carn, làctics, fruita i verdura i pa. Hi ha cinc tiquets diferents en funció del tipus d’aliment, per valor de 15, 10 o 7 euros. 

Durant el 2018 un total de 367 famílies van ser beneficiàries del Tiquet Fresc. Per municipis, Deltebre va ser on es van atendre més famílies (93), seguit de Roquetes (73), l’Ametlla de Mar (71), l’Ampolla (34), Camarles (29) i l’Aldea (27). L’àmbit d’actuació del Tiquet Fresc exclou Tortosa, que disposa dels seus serveis socials. 

Pel que fa als establiments comercials que els responsables del Consell i de ‘La Caixa’ han visitat aquest matí han estat Comestibles Halal i Pebel Alimentació al municipi de Roquetes. A més, del president del Consell i el director territorial de CaixaBank hi ha assistit la vicepresidenta de Serveis a les Persones del Consell, Rosalia Pegueroles; l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas; el regidor de l’Ajuntament 

de Roquetes i vicepresident del Consell, Ivan Garcia; i per part de “la Caixa” la directora de l’Àrea de Negoci, Rosa Mañé i la directora de Banca d’Institucions, Tatiana Caro. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 15

Últimes notícies